Home » Blog & Boek » Reflectie op 2022

Reflectie op 2022

door | 30 dec, 2022 | Blog & Boek

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf
Dat ik alles zelf én alleen moet doen, is een oude overtuiging. Ik ben een survivor en daar ben ik trots op. Maar als het mij vanuit mijn kr8 niet meer lukt, trap ik in mijn valkuil en schiet ik in het harnas van slachtoffer. Nogal irritant, want een pantser knelt en belemmert. Gelukkig word ik mij vervolgens bewust dat ik kan kiezen en bevrijd ik mezelf door te gaan denken in mogelijkheden.

2021 eindigt met een ingeving. ‘In 2022 schrijf je een boek over zelfvertrouwen en het vergroten van je IK oftewel Innerlijke Kr8.’ Misschien ben ik een rare, maar ik vertrouw op mijn gevoel, my gut feeling. In de weken die volgen geniet ik van mijn bubbel, want als ik in de juiste energie zit, ontvouwt het verhaal zich als vanzelf, met dank aan Wouter.

Ontwikkeling en samenwerking voor Ridder in Sophie
Eenmaal op papier test ik of de boodschap van Sophies verhaal bij de doelgroep aanslaat. Voor mij zijn dat de kinderen van nu en het kind in ons, die soms wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Tenslotte weet ik door mijn jarenlange ervaring als coach dat we, jong en ouder, met ongeveer dezelfde vragen zitten. En dat iedereen een eigen passend antwoord heeft, al lijkt het op dát moment nog ver, buiten bereik.

Sophies gebeurtenissen lees ik aan verschillende leeftijden en klassen voor en ontvang prachtige feedback in de vorm van tips en tops. Een waardevolle verandering in de tekst ontstaat wanneer een kind opmerkt dat het niet ‘sterk en stoer’ wil zijn, maar zelfvertrouwen wil hebben. En de vraag of Sophie haar vriendje Nick is vergeten, als ze vol vertrouwen in haar kr8 het leven tegemoet gaat, biedt zowel een kans als richting.

Samen met illustrator Miranda – die geïnspireerd raakt als ik haar Sophies verhaal voorlees – besluit ik dat Nick tot het einde zichtbaar zal zijn op Sophies nachtkastje, gekaderd in een fotolijstje. In de volgende maanden ontstaat een creatieve samenwerking tussen Miranda en mij. Zo krijgt Ridder in Sophie ook langzamerhand vorm via Miranda’s prachtige, vrolijke tekeningen. Geweldig toch? In september vieren we de lancering en nu ligt mijn boek bij bibliotheken door het land heen en kun je recensies lezen via Bol.com en Bruna.nl.

Werkzaamheden en samenwerkingen van Kr8stroom
Ondertussen begeleid ik klassen waar de dynamiek te wensen overlaat. Het Levend Sociogram oftewel een groeps- of tafelopstelling blijkt zeer effectief. Het geeft zowel inzicht als mogelijkheden tot verandering van de status quo. Daarnaast start ik, afhankelijk van de hulpvraag, een samenwerking met Natasja. Dan bundelen we onze kr8en en geven de training Happy op school voor groepen die extra ondersteuning qua cohesie kunnen gebruiken.

Met Hetty, vriendin en trainingsmaatje zet ik de cursus Vrouwenpower voort en geven we samen met Johan, via Samen Sterk Opstellen, opstellingen voor volwassenen individueel. Ook hier blijkt het waardevol om onze expertise en kr8en te bundelen, zodat mensen gezien, gehoord en geholpen worden om hun levenspad, vrij van ballast, vol levenslust te vervolgen.

In het najaar stagneert mijn persoonlijke kr8stroom. Gelukkig valt mijn bedrijf Kr8stroom niet helemaal stil, want Megan en Joyce, beiden virtual assistant, zijn mijn redders in nood vanuit hun eigen kr8. Opnieuw werkt de kr8enbundeling! Ondertussen zet ik de wijsheid van Vlinder in, zie Ridder in Sophie, om in 2023 weer voluit te kunnen gaan. “De enige die je kunt veranderen ben je zelf …” Kortom, ik hoef het niet alleen te doen, wel zelf als initiator en creatieve basis van Kr8stroom. Op naar het onbeschreven 2023! Ik wens ons een verhaal vol geluk en stromende kr8.

Wil je meer weten? Kijk op www.kr8stroom.nl

Over Karen

In mijn blogs of artikelen kom je regelmatig mijn ervaringen in het onderwijs tegen.

De ‘kleine wereld’ als spiegel van ‘de realiteit’ oftewel ons dagelijkse leven.

Laat je inspireren en aanzetten tot actie.

Mijn motto

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.

Zelfbewustzijn

Het is de beleving van de eigen identiteit. Dus van wie je bent en wat je doet, denkt, voelt of hebt meegemaakt. Wat straal jij uit?

Jezelf op één zetten is geen egoïsme. Het is liefde voor jezelf en daardoor ook voor anderen.

Maak vrede met het verleden,
omarm het heden en
creëer een nieuwe toekomst.

‘Wees jezelf en
vier de kracht
van het verschil’

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl

Tweet
Share
Share
Pin