Vrouwenpower

Op elk moment en in elke situatie een passend resultaat!

Waarom zijn mannen geneigd om hun capaciteiten te overschatten, terwijl vrouwen ze juist onderschatten? (Onderzoek 2018 door Cornell University) Hoe dat komt? We leven al eeuwenlang in een mannenmaatschappij. Generaties lang werd het leven van vrouwen vooral bepaald door huwelijk en moederschap, de pure kwaliteiten van de Godinnen Hera en Demeter. Maar we hebben veel meer in ons palet van volledig vrouw zijn!


Ga mee op ontdekkingsreis en ontdek jouw kwaliteiten, zodat je de touwtjes in handen hebt en ze situatiegericht inzet 

 

Wist jij, dat pas op 14 juni 1956 de Wet handelingsonbekwaamheid werd afgeschaft?
Deze wet verbood getrouwde vrouwen om te werken, een bankrekening te openen
en om op reis te gaan zonder toestemming van hun echtgenoot. Realiseer jij je dat jouw
moeder of oma toen al leefde?

Niet zo vreemd dus dat wij vrouwen (nog) niet zo bekend zijn met ons scala aan
kwaliteiten en mogelijkheden. Hoog tijd voor een onderzoek naar jouw eigen
kwaliteitenpalet. Het goede nieuws: Je hebt alles al in je!


Leef jij vanuit je missie of leef je je leven omdat het ‘nu eenmaal zo is’?

Hoe vrij ben jij van bovenstaande geschiedenis? We hebben allemaal een voorkeurs gedragspatroon, waardoor je gewoontegetrouw het kenmerkende gedrag van een pure Hera, Demeter of Athena voorop zet, maar levert dat het gewenste effect voor jou? Tijdens deze interactieve workshop Vrouwenpower ga je dit onderzoeken en neem je aan het eind van de dag jouw eigen Godinnen-kwaliteitenpalet mee naar huis.

Dit is een interactieve dag waardoor we theorie en praktijk meteen koppelen. We gaan aan de slag met de schijf van zeven, die je in staat stelt om jouw kwaliteiten te ontdekken en bewuster in te zetten, zowel privé als werk gerelateerd.

Zie deze dag als een cadeau aan jezelf. Misschien ontdek dat je al dik tevreden bent met jouw aanpak, maar zie je tevens mogelijkheden om jouw palet uit te breiden. Gun jezelf deze ontdekkingsreis, met bijzonder positief resultaat.

Reacties van deelnemers:
Stephanie –  ‘Een fijne balans van praktijk en theorie. Ik ging er met een licht sceptische blik in, maar neem er toch veel van mee.’
Jeannette –  ‘Grappig, ik wist niet dat ik de kwaliteit van Hestia ook echt in me had.’
Lisa –  ‘Wat ik meeneem is dat ik echt verschillend kan reageren op een situatie.
Roos –  ‘Ik word er creatiever van en zal mijn Aphrodite-deel vaker oproepen’
Antoinette –  ‘Als kind was ik een poppenmoeder. Nu begrijp ik waarom ik de Demeterrol steeds aanneem. Het zit gewoon in mij.’
Marjan –  ‘Sinds de workshop ben ik bewuster aan het schakelen tijdens een gesprek, vaak spreek ik doelbewust maar nu maak ik  soms bewust een grapje tussendoor. Dat werkt!

Klik hier voor meer inspiratie.

Mocht je bij voorkeur liever met een eigen groep vrouwen of team aan de workshop Vrouwenpower meedoen, stuur me dan een bericht.

Praktische informatie:
Trainers             Hetty Sluijs & Karen Carton
Datum                19 november 2022
Tijd                     10:00 – 16.30 uur
Plaats                Rembrandtlaan 22 D, 3723 BJ Bilthoven
Prijs                    € 175  inclusief lunch en hand-out

Een tentoonstellingstip: Singer museum in Laren

De Nieuwe Vrouw

Veranderende posities van vrouwen in spraakmakende kunst

De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen.

De tentoonstelling stelt vragen over de macht om te kijken en bekeken te worden, in een tijd waarin vrouwen verandering opeisen van wetgeving en moraal. Centraal staat de beeldvorming van de vrouw, tegen de achtergrond van de voortschrijdende emancipatie. Met maar liefst 70 spraakmakende schilderijen, tekeningen en beelden van zowel vrouwelijke als mannelijke makers, die getuigen van vrouwelijke kracht, talent, doorzettingsvermogen én schoonheid. Het zwaartepunt ligt op de periode 1880-1950, aangevuld met hedendaagse kunst die uitnodigt tot reflectie op het heden.

Er zal werk getoond worden van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Else Berg, Jan Sluijters, Iris Kensmil, Lou Loeber, Eva Besnyö, Isaac Israels, Helen Verhoeven, Thérèse Schwartze, Rineke Dijkstra en Leo Gestel.

 

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl