Voel jij je ook weleens in het harnas gejaagd?

Alles gaat z’n gangetje, totdat een onverwachte situatie of voorval je uit evenwicht brengt of vast zet.
Hoe pak jij dan jezelf of een situatie beet, om daarna gesterkt verder te gaan?
Wil je weten hoe Sophie dit aanpakt?
Lees dan haar verhaal, waarschijnlijk helpt ze je op weg.

Je leert van de dieren dat er altijd andere manieren zijn om iets te doen. Ze zeggen iets anders dan ik zou bedenken. Dat vond ik leuk, want ik had het niet verwacht. Paard vond ik gaaf: je vrij voelen!

Lynn, 11 jaar

Een prachtig boek over zelfreflectie, over vallen en opstaan en als je wilt zien, wilt luisteren naar je hart en verbinding wilt maken blijf je groeien en leren. Aanrader voor jong en oud.

Melina, 42 jaar

Je bent kr8iger dan je denkt!

Soms blijven bepaalde gedachten of ervaringen je achtervolgen. Het woord niet of moeten speelt ongewild de hoofdrol in je denken. Je blijft in kringetjes lopen en als gevolg daarvan kun je het begin niet meer te vinden.

In mijn boek Ridder in Sophie krijgt Sophie, via haar droom, hulp vanuit onverwachte hoek. Daardoor is ze weer in staat om zelf de regie te voeren.

Ridder in Sophie groeit met je mee
Als kleuter ontdek je leuke tekeningen en kun je de volgorde van de dieren herinneren. Opgroeiend is het een herkenbaar verhaal en aanleiding voor een waardevol gesprek. Nog later combineer je voorgenoemde componenten met de kracht van de dieren. Alles draait om het versterken van jezelf.

Een kind uit groep 7 gaf, na het klassicaal voorlezen van dit verhaal, terug:
Ik hoef niet groot en sterk te zijn, maar ik wil wel, net als Sophie, vertrouwen hebben in mezelf dat ik het zelf op kan lossen.’

 Ridder in Sophie in boekvorm

Mijn inspiratie voor dit boek komt voort uit mijn jarenlange ervaring als leerkr8, coach en trainer. Daarnaast ben ik, Karen (gekleurde blouse), moeder van drie volwassen kinderen en twee ‘relatiegeschenken’.

Groeien in je kr8
Door de tijd heen heb ik veel  grote en kleine mensen bewust mogen maken van hun unieke kr8stroom. Kortom, blij zijn om wie je bent en beseffen dat je keuzes hebt, als je het anders wilt.

Delen is vermenigvuldigen
Het was een feestje om het verhaal te schrijven, maar tegelijkertijd schoof de uitdaging naar voren wie daar passende illustraties bij kon maken. Gelukkig is Miranda op mijn pad gekomen. Zij heeft alle prachtige, verrijkende tekeningen gemaakt! Vanaf de start klikte het tussen ons en samen hebben we, al lerend en creërend, veel plezier gehad, met Ridder in Sophie als eindresultaat! Dank je wel, Miranda

Ligt daar nu goud …?

Een gouden kettinkje of kroontje of …! Sophies fantasie slaat ogenblikkelijk op hol. Voorzichtig knielt ze dicht bij de rand om beter te kunnen kijken. Dan ziet ze het goud bewegen. Bewegen?

Het blijkt Koikarper, die nu rustig, maar regelrecht en doelbewust naar haar toe zwemt.

‘Haha, dacht je dat ik een goudklompje was?’ lacht Koikarper. ‘Nou, een beetje gelijk heb je wel, want ik ben zeer waardevol, net als jij trouwens. Nu kun je mij ongelovig aankijken, maar het is echt waar!’

Recensies door kinderen

Een leuk, beetje spannend verhaal. Sophie is sterker geworden door haar eigen kracht, met hulp van de (knuffel)dieren.

Van Kip leer ik dat ik nieuwsgierig mag blijven. Kip is echt leuk, net als schildpad. 

Ilayda

groep 6

Het is een zelfvertrouwen groeiboek.

Ik vind het interessant dat het gaat om gepest worden en dat Sophie zichzelf sterk maakt tijdens haar droom.

Jay

groep 7

Groeien en leren doen we met én van elkaar

We zijn wijzer dan we denken

Recensie door volwassenen

Lieve Karen, Ridder in Karen,

In het kader van 100% eerlijke feedback: het duurde even voor ik voor het boek ben gaan zitten. Terwijl ik gezien onze vriendschap vind dat ik meteen thuisgekomen het boek had moeten/willen verslinden. Ik denk dat dit komt omdat ik “uit” de kinderen ben? Of omdat het er voor mij als een kinderleerboek uitziet? Dat komt dan door de tekeningen, denk ik. Of omdat het universum mij toch op het juiste moment dit boek heeft laten lezen zodat het optimaal kan binnenkomen…..

Op de bladzijde van ‘het wakker worden’ raak ik namelijk geëmotioneerd. Geen idee waardoor precies. Ergens bij het aandachtig knuffelen van haar knuffels en het woord schatkist.

Alsof er tijdens het lezen van het verhaal op een diepere laag ongemerkt een verschuiving in me heeft plaatsgevonden of er onbewust een diepere boodschap mee is gekomen met het verhaal, heel bijzonder. (Terwijl ik als José toch echt denk de boodschappen al wel een beetje te weten en vind dat jij die héél mooi brengt in dit prachtige boek!!!)

En dan nu ook de laatste bladzijde gelezen met laatste super waardevolle handreikingen voor ieder mens. Wat een compleet boek lieverd. Het schild met Kr8stroom vind ik ge-wel-dig! Ook de raad van de dieren, hoe dat is vormgegeven, supermooi.

Heel knap van jou en Miranda. Dat dit boek zoveel mogelijk mensen mag bereiken! Ik denk al aan het vertaling in het Engels voor in de USA.

Ridder in José

 

Had ik dit boek maar op mijn nachtkastje gehad!

Als kind las ik ontzettend veel boeken, maar er was nooit een boek zoals Ridder in Sophie. Ik leek als kind wel een beetje op Sophie. Ik voelde mij ook vaak onzeker en net even anders dan anderen. Wat zou het fijn zijn geweest als dit boek op mijn nachtkastje zou hebben gelegen en ik er even in kon lezen wanneer ik mij weer eens onzeker of buitengesloten voelde.

Het zou mij hebben geholpen meer te vertrouwen op mijn eigen kracht en om meer te denken vanuit bijvoorbeeld de wijsheid van de vlinder: ‘’Ik kan het, ik durf het, ik doe het! Het zou mij hebben geholpen als ik naar de raad van de sprinkhaan zou hebben geluisterd: “Zeg Ja of Nee wanneer jij dat wilt. Wees eerlijk en spreek vanuit je hart! Daar kom je mijlenver mee”. Alles wat je als kind leert, neem je mee in je volwassen leven. Alles wat je als kind niet hebt geleerd, is veel lastiger aan te leren als je eenmaal ‘volwassen’ bent.

Karen Carton kan zich ontzettend goed inleven in de belevingswereld van het meisje Sophie én in vele jongens of meisjes die zich een beetje voelen als Sophie. De tekeningen sluiten goed aan bij het verhaal. De boodschappen van de dieren zijn heel wijs, leerzaam, creatief en duidelijk omschreven waardoor de boodschap nog beter blijft hangen.

Ik heb dit boek voor mijn dochter gekocht. Wij lezen dit boek samen en zij leest het soms alleen. Het is een boek om vaker te lezen, al is het maar voor één boodschap van de dieren. Ik herken mijzelf nog steeds in Sophie en de reis van Sophie zet ook mij aan het denken, want ook ik kan nog zoveel leren van de reis die Sophie maakt.

Ik ben de schrijfster ontzettend dankbaar dat zij dit boek heeft geschreven. Ik weet zeker dat dit boek kinderen, maar ook volwassenen die dit boek samen met hun kind lezen, kan helpen om meer te vertrouwen op zichzelf. Leren dat je baas bent over je eigen gedachten en een probleem misschien wel kunt gaan zien als een leuke uitdaging. Want zoals de schrijfster zo mooi omschrijft: ”Leren doe je niet in een keer. Leren gaat met vallen en opstaan en moedig verder gaan. Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf!”

 

Ha Karen,
Ontzettend goed boek, niet alleen voor kinderen maar ook voor (jong)volwassenen. Op een vriendelijke, speelse manier leert het boek je dat we allemaal basisemoties hebben die er mogen zijn, hoe we deze kunnen herkennen en hoe we hier mee om kunnen gaan.

Ik heb het boek gelijk nog een keer gekocht om cadeau te geven aan een vriendin die basisschool lerares is. Zij leest het voor aan de klas, wat erg goed opgepakt wordt. Zeker een aanrader!

Groetjes, Steph

Hi Karen!
Het is een prachtig boek voor jong en oud! Mijn 12 jarige dochter had het moeilijk op school en kon weinig aansluiting vinden vandaar dat ik het boek heb aangeschaft. Ze heeft het eerst zelf gelezen en gaf al direct aan: ik wil dit nog een keer samen met jou lezen. Dat hebben we samen gedaan en het leuke is: ook ik leerde weer wat nieuws! Het is mooi dat de wijze lessen van de verschillende dieren komen. Mijn dochter past de tips trouw toe en zit duidelijker beter in haar vel! Dank je Karen voor het schrijven van dit mooie boek en ook de illustraties zijn echt prachtig!
Liefs Tess

Bestel nu!
Ridder in Sophie

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf!

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl