Voel jij je ook weleens in het harnas gejaagd?

Alles gaat zijn gangetje, totdat een onverwachte situatie of voorval je uit evenwicht brengt of vast zet. 
Hoe pak je jezelf beet om, gesterkt door de ervaring, verder te gaan?

Je bent kr8iger dan je denkt!

Soms blijven bepaalde gedachten of ervaringen je achtervolgen. Het woord niet of moeten speelt ongewild de hoofdrol in je denken. Je blijft in kringetjes lopen en als gevolg daarvan kun je het begin niet meer te vinden.

In mijn boek Ridder in Sophie krijgt Sophie, via haar droom, hulp vanuit onverwachte hoek. Daardoor is ze weer in staat om zelf de regie te voeren.

Ridder in Sophie groeit met je mee
Als kleuter ontdek je leuke tekeningen en kun je de volgorde van de dieren herinneren. Opgroeiend is het een herkenbaar verhaal en aanleiding voor een waardevol gesprek. Nog later combineer je voorgenoemde componenten met de kracht van de dieren. Alles draait om het versterken van jezelf.

Een kind uit groep 7 gaf, na het klassicaal voorlezen van dit verhaal, terug:
Ik hoef niet groot en sterk te zijn, maar ik wil wel, net als Sophie, vertrouwen hebben in mezelf dat ik het zelf op kan lossen.’

De creators van Ridder in Sophie

Mijn inspiratie voor Ridder in Sophie komt voort uit mijn jarenlange ervaring als coach, trainer en leerkracht. Daarnaast ben ik, Karen (bloemenblouse), moeder van drie inmiddels volwassen kinderen en twee relatiegeschenkkids.

Door de tijd heen heb ik velen, zowel kleine als grote mensen, begeleid naar hun eigen kr8stroom. Vol zelfvertrouwen je plek innemen en stralen! Kortom, blij zijn om wie je bent, beseffend dat je altijd een keuze hebt als je het anders wilt.

Het was een feestje om het verhaal te schrijven, maar tegelijkertijd schoof er een uitdaging naar voren. Want wie maakt daar passende illustraties bij? Gelukkig bestaat toeval en zo is Miranda op mijn pad gekomen. Zij heeft alle prachtige, verrijkende tekeningen gemaakt! Vanaf de start klikte het tussen ons en samen hebben we, al lerend en creërend, veel plezier gehad met dit waardevolle boek als resultaat!
Dank je wel, Miranda

Ligt daar nu goud?
Een gouden ketting of kroontje of een …!

Sophies fantasie slaat ogenblikkelijk op hol. Voorzichtig knielt ze dicht bij de rand om beter te kunnen kijken. Dan ziet ze het goud bewegen. Bewegen?

Het blijkt koikarper, die nu rustig, maar regelrecht en doelbewust naar haar toe zwemt.

‘Haha, dacht je dat ik een goudklompje was?’ lacht Koikarper. ‘Nou, een beetje gelijk heb je wel, want ik ben zeer waardevol, net als jij trouwens. Nu kun je mij ongelovig aankijken, maar het is echt waar!’

Recensies door kinderen

Een leuk, beetje spannend verhaal. Van Kip leer ik dat ik rustig aan mag doen. Ik vind haar leuk, net als schildpad.

Sophie is sterker geworden met hulp van de dieren, want ze gaat haar kracht gebruiken.

Ilayda

groep 6

Het is een zelfvertrouwen groeiboek.

Ik vind het interessant dat het gaat om gepest worden en dat Sophie zichzelf sterk maakt tijdens haar droom.

Jay

groep 7

Groeien en leren doen we met én van elkaar

We zijn wijzer dan we denken

Recensie door volwassenen

Lieve Karen, Ridder in Karen,

In het kader van 100% eerlijke feedback: het duurde even voor ik voor het boek ben gaan zitten. Terwijl ik gezien onze vriendschap vind dat ik meteen thuisgekomen het boek had moeten/willen verslinden. Ik denk dat dit komt omdat ik “uit” de kinderen ben? Of omdat het er voor mij als een kinderleerboek uitziet? Dat komt dan door de tekeningen, denk ik. Of omdat het universum mij toch op het juiste moment dit boek heeft laten lezen zodat het optimaal kan binnenkomen…..

Op de bladzijde van ‘het wakker worden’ raak ik namelijk geëmotioneerd. Geen idee waardoor precies. Ergens bij het aandachtig knuffelen van haar knuffels en het woord schatkist.

Alsof er tijdens het lezen van het verhaal op een diepere laag ongemerkt een verschuiving in me heeft plaatsgevonden of er onbewust een diepere boodschap mee is gekomen met het verhaal, heel bijzonder. (Terwijl ik als José toch echt denk de boodschappen al wel een beetje te weten en vind dat jij die héél mooi brengt in dit prachtige boek!!!)

En dan nu ook de laatste bladzijde gelezen met laatste super waardevolle handreikingen voor ieder mens. Wat een compleet boek lieverd. Het schild met Kr8stroom vind ik ge-wel-dig! Ook de raad van de dieren, hoe dat is vormgegeven, supermooi.

Heel knap van jou en Miranda. Dat dit boek zoveel mogelijk mensen mag bereiken! Ik denk al aan het vertaling in het Engels voor in de USA.

Ridder in José

 

Ha Karen,
Ontzettend goed boek, niet alleen voor kinderen maar ook voor (jong)volwassenen. Op een vriendelijke, speelse manier leert het boek je dat we allemaal basisemoties hebben die er mogen zijn, hoe we deze kunnen herkennen en hoe we hier mee om kunnen gaan.

Ik heb het boek gelijk nog een keer gekocht om cadeau te geven aan een vriendin die basisschool lerares is. Zij leest het voor aan de klas, wat erg goed opgepakt wordt. Zeker een aanrader!

Groetjes, Steph

Hi Karen!
Ik zou nog even terug komen op je boek, heel mooi gedaan! Het is een prachtig boek voor jong en oud! Mijn 12 jarige dochter had het moeilijk op school en kon weinig aansluiting vinden vandaar dat ik het boek heb aangeschaft. Ze heeft het eerst zelf gelezen en gaf al direct aan: ik wil dit nog een keer samen met jou lezen. Dat hebben we samen gedaan en het leuke is: ook ik leerde weer wat nieuws! Het is mooi dat de wijze lessen van de verschillende dieren komen. Mijn dochter past de tips trouw toe en zit duidelijker beter in haar vel! Dan je Karen voor het schrijven van dit mooie boek en ook de illustraties zijn echt prachtig!
Liefs Tess

Bestel nu!
Ridder in Sophie

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf!

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl