Home » Blog & Boek » Doe je mee aan de DDVD challenge?

Doe je mee aan de DDVD challenge?

door | 21 mei, 2023 | Blog & Boek

Zo’n oproep roept meerdere vragen op, voordat je mij een antwoord zult geven. Zeker als je primair een denker bent, wil je meer uitleg en een duidelijk kader. Ben je een dromer? Dan kan het zijn dat jouw ged8en wegzweven en op zoek gaan naar een associatie die jou past. Een gevoelstype trekt met de aand8 naar binnen en ontvangt via het lichaam een intern passend antwoord, terwijl een primaire doener de tekst snel scant en kiest voor doorlezen of gaat iets anders doen.

Kinderen zijn leergierig en oneindig nieuwsgierig. Daar maken we als volwassenen; ouders en leerkr8en volop gebruik van. We stimuleren kinderen graag om te leren en wijzer te worden. De school biedt leerlingen de ruimte om te exploreren en te accelereren, althans dat is de bedoeling, maar gebeurt dit ook werkelijk voor alle leerlingen?

Waar kinderen thuis of bij de opvang nog hun eigen pad kunnen volgen, staat er voor elk kind op school een vast kader klaar. Vanaf binnenkomst wordt hen vooral verteld wat ze nog niet kunnen en moeten leren om te slagen in het leven. Nee, natuurlijk vertellen we dit niet letterlijk aan een vierjarige, maar boven hun hoofdje hangt, onzichtbaar dwingend, het zwaard van Damocles.

Tijdens mijn jarenlange ervaring als (inval)leerkr8, coach en trainer ontdekte ik dat steeds meer kinderen stuk liepen op de vrij eenzijdige stimulans op denken en uitvoeren. Hun hoofden zitten vaak al vol en dan past er geen leerstof meer bij. Daarom ontwikkelde ik kr8stroom met de 4 invalshoeken; dromen, denken, voelen en doen.

Doe mee met de challenge en ontvang een week lang korte, praktische opdr8en! Aand8 voor de vier invalshoeken zorgt ervoor dat alle kinderen op een authentieke manier blijven ontwikkelen en mee kunnen doen aan het spel dat leven heet. Daarnaast zorgt deze interventie voor een betere harmonie in de klas.

Hoe het werkt? Doe als leerkr8 gratis mee aan de DDVD challenge die 31 mei start en een week duurt. Geef je leerlingen de kans om samen ontdekkingen te doen, die verder reiken dan primair denken en uitvoeren. Laat hen de levenskunstenaar in zichzelf en de ander ontdekken en vol energie en met nieuwe handvatten de staart van het jaar volbrengen!
Meer informatie op https://kr8stroom.nl/dromen-denken-voelen-en-doen-challenge/

n.b. Kr8stroom is een coachingsbedrijf dat als doel heeft om mensen op het vlak van denken, dromen, voelen en doen in beweging te zetten. Karen doet dit via reflectie op zowel de uiterlijke als haar innerlijke wereld. Alle uitingen zijn hieraan gerelateerd en alle interpretaties van derden zijn voor eigen verantwoordelijkheid.

Elk woord met ‘acht’ erin krijgt van Karen het cijfer 8, als reminder aan de verbinding van hoofd, hart en buik. (aand8, kr8, l8, m8, leerkr8 en Kr8stroom, etc.)

Over Karen

In mijn blogs of artikelen kom je regelmatig mijn ervaringen in het onderwijs tegen.

De ‘kleine wereld’ als spiegel van ‘de realiteit’ oftewel ons dagelijkse leven.

Laat je inspireren en aanzetten tot actie.

Mijn motto

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.

Zelfbewustzijn

Het is de beleving van de eigen identiteit. Dus van wie je bent en wat je doet, denkt, voelt of hebt meegemaakt. Wat straal jij uit?

Jezelf op één zetten is geen egoïsme. Het is liefde voor jezelf en daardoor ook voor anderen.

Maak vrede met het verleden,
omarm het heden en
creëer een nieuwe toekomst.

‘Wees jezelf en
vier de kracht
van het verschil’

Gerelateerde artikelen

Afscheid van een era

Afscheid van een era

Het is zo ver … Al duurde het langer dan ze hoopte, Carien, mijn stiefmoeder is overgegaan. Nadat mijn vader zijn laatste adem had uitgeblazen, deed...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl

Tweet
Share
Share
Pin