Home » Blog & Boek » Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk

door | 1 jan, 2023 | Blog & Boek

Wat was het een mooi uiteinde van 2022! Naast de gezelligheid bij vrienden, genoot ik volop van de prachtigste vuurwerkcreaties in de lucht. Net als op de foto van Sophie kon het niet op! Wat een rijkdom qua kleuren en vormen! De afstemming van de buren op elkaar qua timing van explosies ontstond als vanzelf en dat verrijkte onze ervaring. We kwamen ogen tekort.

Vanochtend tijdens het hardlopen ontstaat een ander gevoel, een soort verwondering. Het lijkt wel een andere wereld. Overal op straat liggen nog resten van het avontuur van de vuurwerkafstekers. De wind ziet zijn kans schoon en waait de resten, karton en plastic, alle kanten op. Wat maakt dat het afval niet opgeruimd is door de betreffende personen? Speelde het weer een rol of iets anders?

Als we van 2023 een memorabel jaar willen maken, hebben we dat met elkaar te doen. Ik wil al gaan opruimen als Wouter mij een vraag stelt. “Is het van jou, Karen? We zijn aan het rennen en komen dit toevallig tegen!” Interessant wat er bij mij gebeurt. Ik denk meteen aan de gevolgen voor de natuur en de fietsers, maar kom tot de conclusie dat het niet van mij is en loop dan door.

Ondertussen dwalen mijn gedachten af naar de kleuters die ik jarenlang, vanaf hun start op school, leerde ordenen als voorloper van rekenen. Naast verantwoordelijkheid nemen door aandacht te geven aan de vaste drietrap: spullen pakken, gebruiken en opruimen. Mijn kleuters kregen veel vrijheid, maar aan het eind van de dag was er altijd een vast checkmoment. Nadat iedereen had opgeruimd keken we, bijna allemaal 😉, nog één keer de klas rond. De speurneuzen die nog los slingerend materiaal of speelgoed vonden kregen altijd extra aandacht via een compliment.

Aandacht, waardering en verbinding zijn woorden zonder vaste vorm, maar dragen een groot belang in zich. Zonder deze elementen verzanden we onbedoeld in polarisatie, vervuiling en verstopping. Zullen we ons blijven verbinden met de wereld, onszelf en elkaar? Ik wens je een oneindig stralend 2023 toe vol met aandacht, waardering en verbinding.

Over Karen

In mijn blogs of artikelen kom je regelmatig mijn ervaringen in het onderwijs tegen.

De ‘kleine wereld’ als spiegel van ‘de realiteit’ oftewel ons dagelijkse leven.

Laat je inspireren en aanzetten tot actie.

Mijn motto

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.

Zelfbewustzijn

Het is de beleving van de eigen identiteit. Dus van wie je bent en wat je doet, denkt, voelt of hebt meegemaakt. Wat straal jij uit?

Jezelf op één zetten is geen egoïsme. Het is liefde voor jezelf en daardoor ook voor anderen.

Maak vrede met het verleden,
omarm het heden en
creëer een nieuwe toekomst.

‘Wees jezelf en
vier de kracht
van het verschil’

Gerelateerde artikelen

Reflectie op 2022

2021 eindigt met een ingeving. ‘In 2022 ga je een boek over zelfvertrouwen en het vergroten van je IK oftewel Innerlijke Kr8, schrijven.’ Misschien ben ik een rare, maar ik vertrouw op mijn gevoel, my gut feeling.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl

Tweet
Share
Share
Pin