Home » Blog & Boek » Vertel een sprookje-dag

Vertel een sprookje-dag

door | 26 feb, 2023 | Blog & Boek, Ont-moeten

En dan kan van alles gebeuren, als het maar goed afloopt, toch?

Ooit, lang geleden in een koud kikkerland, leefden eens twee mensen die met elkaar kennismaakten naar aanleiding van een advertentie in een landelijk kerkblad. En zoals dat meestal gaat, als er aantrekkingskr8 ontstaat, wilden ze elkaar beter leren kennen.

Ze spreken honderduit en raken maar niet uitverteld. Op enig moment wil de man weten wanneer zijn tafelgenote jarig is. Als blijkt dat 26 februari haar geboortedag is, reageert de man enthousiast: ‘Dat is toevallig. Hier zitten twee vissen aan tafel, want de 26e is ook mijn verjaardag!’

Het blijft even stil, totdat de vrouw met een ondeugende glimlach antwoordt: ‘We zijn dan wel beiden vissen, maar ik ben wel een speciale!’ De man kijkt haar onderzoekend aan, maar hangt aan haar lippen. ‘Ik ben een tropisch visje’, vertelt ze. Hij kijkt haar niet begrijpend aan. Dan legt de dame uit dat ze in Indonesië is geboren.

Mijn vaders hart maakt een sprongetje en raakt op slag verliefd op dit tropische visje, met die ondeugende glimlach. En dat het wederzijds is, blijkt als ik enige tijd later ook kennis met haar ga maken. Binnen no time trouwen ze en vanaf dat moment vormen we een samengesteld gezin met vier kinderen.

Jarenlang delen ze lief en leed en worden ze fantastische grootouders. Ze genieten volmondig van ‘het samen verjaren’ sinds hun eerste ontmoeting, lang geleden. Maar elk voordeel heeft zijn nadeel, want vorig jaar overleed mijn vader. Dus vandaag moet het tropische visje, 50 jaar later, haar verjaardag voor het eerst weer ‘alleen’ vieren.

Sprookjes eindigen gelukkig altijd goed en zo eindigt dit verhaal ook. Met dankbaarheid en een warme glimlach denk ik terug aan hun liefde voor elkaar. Een liefde die was en altijd – al is het maar in onze gedachten – zal zijn. Ja, ze leefden lang en gelukkig.

Hoe luidt jouw sprookje?

n.b. Kr8stroom is een coachingsbedrijf dat als doel heeft om mensen bewust in beweging te zetten. Karen doet dit via reflectie op haar uiterlijke en innerlijke wereld. Alle uitingen zijn hieraan gerelateerd en alle interpretaties van derden is voor eigen verantwoordelijkheid.

ps. Elk woord met ‘acht’ erin krijgt van mij het cijfer 8. Dus kr8, m8, gesl8, leerkr8 en Kr8stroom. 😉 

Over Karen

In mijn blogs of artikelen kom je regelmatig mijn ervaringen in het onderwijs tegen.

De ‘kleine wereld’ als spiegel van ‘de realiteit’ oftewel ons dagelijkse leven.

Laat je inspireren en aanzetten tot actie.

Mijn motto

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.

Zelfbewustzijn

Het is de beleving van de eigen identiteit. Dus van wie je bent en wat je doet, denkt, voelt of hebt meegemaakt. Wat straal jij uit?

Jezelf op één zetten is geen egoïsme. Het is liefde voor jezelf en daardoor ook voor anderen.

Maak vrede met het verleden,
omarm het heden en
creëer een nieuwe toekomst.

‘Wees jezelf en
vier de kracht
van het verschil’

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl

Tweet
Share
Share
Pin