9

Geschiedenis

Waarom onderschatten vrouwen hun capaciteiten, terwijl mannen geneigd zijn om ze juist te overschatten? (Onderzoek 2018 door Cornell University)
Antwoord: We leven al eeuwenlang in een mannenmaatschappij.

9

Hoe vrij ben jij?

Wist jij, dat pas op 14 juni 1956 de Wet handelingsonbekwaamheid werd afgeschaft?
Deze wet verbood getrouwde vrouwen om te werken, een bankrekening te openen en om op reis te gaan zonder toestemming van hun echtgenoot. Dat was ‘de wereld’ van je moeder of oma!

9

Waardering voor de vrouw?

Generaties lang werd het leven van vrouwen vooral bepaald door huwelijk en moederschap. Dit zijn de pure kwaliteiten van de Godinnen Hera en Demeter. Maar jouw volledig palet van vrouw zijn, bevat echt veel meer kwaliteiten. En elke godin heeft bovendien meerdere kanten in zich. Er is noch goed, noch fout, maar eenzijdigheid doet jou tekort.

Leef vanuit je drive en missie

Hoe vrij ben jij van bovenstaande geschiedenis? 

De mythes van de Griekse, archetypische godinnen beïnvloeden ons onbewust nog dagelijks. In de jaren tachtig zag schrijfster en psycholoog Jean Shonda Bolen dat ze aan de hand van de Griekse godinnen Artemis, Aphrodite, Athene, Demeter, Hera, Hestia en Persephone elk aspect van het vrouw-zijn kon typeren. Elke godin heeft haar eigen verhaal, kr8 en waarheid. samen vormen ze een prachtig complementair palet

We hebben allemaal een voorkeurs gedragspatroon, waardoor je gewoontegetrouw het kenmerkende gedrag van een pure Hera, Demeter of Athena voorop zet, maar levert dat het gewenste effect voor jou op?

‘Als vrouw worden we gelukkiger als het lukt om vroeger of later de kwaliteiten van alle zeven godinnen in onszelf te ontwikkelen. kennis van de zeven godinnen helpt je om jezelf te begrijpen en beter om te gaan met frustraties, problemen, keuzes en veranderingen.’ – vrij naar Bolen.

Het erkennen de aspecten binnen je dagelijks leven en de verschillende levensfases, verrijken je. De godinnen reiken je tools aan om bewust vanuit jouw unieke kr8-palet je drive en missie te leven. Waar en wanneer dan ook!

Erkenning en Verbinding = Rust en Harmonie = Ontspannen Zijn

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf!

Als coach en trainer begeleid ik veel vrouwen op hun pad van persoonlijke ontwikkeling. Vaak zijn ze vastgelopen, doordat hun zelfbeeld en verlangen uit elkaar zijn geraakt. Deze spagaat geeft frictie die om heling vraagt.

Om de kr8 van sisterhood te versterken – godin Artemis – en meerdere vrouwen tegelijk te kunnen begeleiden, ben ik samen met Hetty Sluijs de workshop Vrouwenpower gestart. Dit is een interactieve dag waarbij we theorie en praktijk koppelen. Je maakt kennis met de schijf van zeven, die je in staat stelt om jouw kwaliteiten te ontdekken en bewuster in te zetten, zowel privé als werk gerelateerd.

Zie deze dag als een cadeau aan jezelf. Misschien ontdek dat je al dik tevreden bent met jouw staus quo, maar waarschijnlijk krijg je meteen mogelijkheden om jouw godinnenpalet uit te breiden. Gun jezelf deze ontdekkingsreis, met bijzonder positief resultaat.

Accepteren en Accelereren door samenwerking met jouw godinnen 

Ontspanning

Tevreden zijn
Als je accepteert en ‘niet meer vecht tegen’, ontstaan er nieuwe wegen om de uitdaging aan te gaan. Hestia en Artimis helpen je daar graag op hun eigen wijze bij.

Verbinding

De kr8 van het verschil
Als je je bewust bent van de kr8en van je godinnen ga je met ze spelen. Elke situatie vraagt de kr8 en kwaliteit van een andere godin. Aphrodite is hierbij de verbindster!

Authenticiteit

Je bent van unieke waarde
Je bent autonoom en draagt daarnaast verantwoordelijkheid voor
het geheel. Athena, Hera & Demeter steunen je vanuit hun unieke kr8.

Praktische informatie

Maak van de zeven godinnen jouw vriendinnen

Trainers             Hetty Sluijs & Karen Carton
Datum                zie agenda
Tijd                     10:00 – 16.30 uur
Plaats                Rembrandtlaan 22 D, 3723 BJ Bilthoven
Prijs                    € 175  inclusief lunch en hand-out
Aantal deelnemers: 8 maximaal

Het is ook mogelijk om als team of groepje vrouwen in te schrijven.
Stuur mij dan een berichtje via karen@kr8stroom.nl

Ervaringen van de cursisten

Wat ik meeneem is dat ik echt verschillend kan reageren op een situatie. Daar was ik me niet zo van bewust.

Mirjam

Grappig, ik wist niet dat ik de rust, een kwaliteit van Hestia ook echt in me had. Ik dacht dat ik te ongedurig was.

Janette

Een fijne balans van praktijk en theorie. Ik ging er met een licht sceptische blik in, maar neem er toch veel van mee.

Pauline

Als kind was ik een poppenmoeder. Nu begrijp ik waarom ik de Demeterrol steeds aanneem. Het zit gewoon in mij.

Antoinette

De Nieuwe Vrouw

Veranderende posities van vrouwen in spraakmakende kunst

Een tentoonstellingstip: Singermuseum in Laren

De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen.

De tentoonstelling stelt vragen over de macht om te kijken en bekeken te worden, in een tijd waarin vrouwen verandering opeisen van wetgeving en moraal. Centraal staat de beeldvorming van de vrouw, tegen de achtergrond van de voortschrijdende emancipatie. Met maar liefst 70 spraakmakende schilderijen, tekeningen en beelden van zowel vrouwelijke als mannelijke makers, die getuigen van vrouwelijke kracht, talent, doorzettingsvermogen én schoonheid. Het zwaartepunt ligt op de periode 1880-1950, aangevuld met hedendaagse kunst die uitnodigt tot reflectie op het heden.

Er zal werk getoond worden van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Else Berg, Jan Sluijters, Iris Kensmil, Lou Loeber, Eva Besnyö, Isaac Israels, Helen Verhoeven, Thérèse Schwartze, Rineke Dijkstra en Leo Gestel.

 

Ga voor Vrouwenpower

Zet de eerste stap nu!

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl