» Als iedereen de aanwijzingen volgt, dan hebben we het zo voor elkaar – Athena

» Als iedereen het naar de zin heeft, ben ik blij- Demeter

» Wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. Genieten doe je nu – Persephone
9

Geschiedenis

Waarom onderschatten vrouwen hun capaciteiten, terwijl mannen geneigd zijn om ze juist te overschatten? (Onderzoek 2018 door Cornell University)
Antwoord: We leven al eeuwenlang in een mannenmaatschappij.

9

Hoe vrij ben jij?

Wist jij dat pas sinds 14 juni 1956 de Wet handelingsonbekwaamheid werd afgeschaft? Deze wet verbood getrouwde vrouwen om te werken, een bankrekening te openen of op reis te gaan zonder toestemming van hun echtgenoot.
Dat was ‘de wereld’ van je moeder of oma!

9

Waardering voor de vrouw?

Generaties lang werd het leven van vrouwen vooral bepaald door huwelijk en moederschap. Dit zijn de pure kwaliteiten van de godinnen Hera en Demeter, maar jouw volledig palet van ‘vrouw zijn’ bevat zoveel meer kwaliteiten (godinnenkr8). Daarbij heeft elke godin bovendien meerdere kanten in zich.
Er is noch goed noch fout, maar eenzijdigheid doet jou in elk geval tekort! Dus doe mee met de workshop en speel met jouw palet!

Leef vanuit je drive en missie

Hoe vrij ben jij van bovenstaande geschiedenis? De mythes van de Griekse, archetypische godinnen beïnvloeden ons onbewust nog dagelijks.

In de jaren tachtig zag schrijfster en psycholoog Jean Shonda Bolen dat ze aan de hand van zeven Griekse godinnen; Artemis, Aphrodite, Athene, Demeter, Hera, Hestia en Persephone, elk aspect van het vrouw-zijn kon typeren. Elke godin heeft haar eigen verhaal, kr8 en waarheid. Samen vormen ze een prachtig complementair palet.

Natuurlijk hebben we een eigenvoorkeurs gedragspatroon, waardoor je gewoontegetrouw het kenmerkende gedrag van bijvoorbeeld een Hera, Demeter of Athena voorop zet. Maar levert dat altijd het gewenste effect op in verschillende situaties?

‘Een gelukkige vrouw heeft vroeg of laat de kwaliteiten van alle zeven godinnen in zichzelf ontwikkeld. Kennis van de zeven godinnen helpt je om jezelf te begrijpen én beter om te gaan met frustraties, problemen, keuzes en veranderingen.’ – vrij naar Jean Bolen

Jouw drive, missie en kr8-palet
Het kennen van je doelen en mogelijkheden verrijken je. De zeven godinnen reiken je tools aan om bewust keuzes te maken, waar en wanneer dan ook!

 

Erkenning en Verbinding = Rust en Harmonie = Ontspannen Zijn

Jouw godinnenkr8 = vrouwenpower

De meeste vrouwen die ik heb begeleid op hun pad van persoonlijke groei gaven hun leven een cijfer tussen de 4 en de 7. Vaak liggen  zelfbeeld en verlangen uit elkaar, maar dat ontkr8 jouw doen en laten.
Je hebt zoveel meer potentie in je!

Om de kr8 van sisterhood te versterken –  Artemis –  leer je tijdens de workshop samen met maximaal 7 andere mooie, kr8ige vrouwen.

Na jouw ontmoeting met de zeven godinnen in jou, heb jij voortaan tools in handen om gemakkelijk te schakelen binnen allerlei situaties, zowel privé (mama!!) als werk gerelateerd (Je moet nog snel even ..)

Leef je potentie!
Deze dag is een cadeau aan jezelf. Gun jezelf deze godinnenreis, met bijzonder positief resultaat: verrijk jezelf door moeiteloos te leren schakelen tussen de verschillende godinnen. Het antwoord in vele omstandigheden.

Ga voor de kr8 van het cijfer 8 of meer!

Accepteren en Accelereren door samenwerking met jouw godinnen 

Ontspanning

Tevreden zijn
Als je accepteert en niet meer ‘vecht tegen’, ontstaan er nieuwe wegen om de uitdaging aan te gaan. Hestia en Artimis helpen je daar graag op hun eigen wijze bij.

Verbinding

De kr8 van het verschil
Als je je bewust bent van de kr8en van je godinnen ga je met ze spelen. Elke situatie vraagt de kr8 en kwaliteit van een andere godin. Aphrodite is hierbij de verbindster!

Authenticiteit

Je bent van unieke waarde
Je bent autonoom en draagt daarnaast verantwoordelijkheid voor
het geheel. Athena, Hera & Demeter steunen je vanuit hun unieke kr8.

Praktische informatie

Maak de zeven godinnen tot jouw vriendinnen! 

Trainers            Karen Carton
Datum               zie agenda
Tijd                    10:00 – 16.30 uur
Plaats                Nader te bepalen
Prijs                   € 195  inclusief lunch en hand-out
Maximaal 8 deelnemers per keer i.v.m. individuele aandacht

Het is ook mogelijk om als team of groep vrouwen in te schrijven.
Stuur mij dan een berichtje via karen@kr8stroom.nl

Ervaringen van de cursisten

Wat ik meeneem is dat ik echt verschillend kan reageren op een situatie. Daar was ik me niet zo van bewust.

Mirjam

Grappig, ik wist niet dat ik de rust, een kwaliteit van Hestia ook echt in me had. Ik dacht dat ik te ongedurig was.

Janette

Een fijne balans van praktijk en theorie. Ik ging er met een licht sceptische blik in, maar neem er toch veel van mee.

Pauline

Als kind was ik een poppenmoeder. Nu begrijp ik waarom ik de Demeterrol steeds aanneem. Het zit gewoon in mij.

Antoinette

De Nieuwe Vrouw

Veranderende posities van vrouwen in spraakmakende kunst

Een tentoonstellingstip: Singermuseum in Laren

De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen, gereflecteerd in de Nederlandse kunst vanaf eind 19de eeuw. In de schijnwerpers staan vrouwen die de barricade op gaan, nieuwe werkvelden betreden, meesterwerken scheppen, collecties aanleggen, een sigaret opsteken, met hun korte (of lange) coupe flaneren of op de fiets springen. Vrouwen die – keer op keer – tornen aan de ideeën van wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is, die met conventies breken en grenzen verleggen.

De tentoonstelling stelt vragen over de macht om te kijken en bekeken te worden, in een tijd waarin vrouwen verandering opeisen van wetgeving en moraal. Centraal staat de beeldvorming van de vrouw, tegen de achtergrond van de voortschrijdende emancipatie. Met maar liefst 70 spraakmakende schilderijen, tekeningen en beelden van zowel vrouwelijke als mannelijke makers, die getuigen van vrouwelijke kracht, talent, doorzettingsvermogen én schoonheid. Het zwaartepunt ligt op de periode 1880-1950, aangevuld met hedendaagse kunst die uitnodigt tot reflectie op het heden.

Er zal werk getoond worden van onder anderen Charley Toorop, Marlene Dumas, Else Berg, Jan Sluijters, Iris Kensmil, Lou Loeber, Eva Besnyö, Isaac Israels, Helen Verhoeven, Thérèse Schwartze, Rineke Dijkstra en Leo Gestel.

 

Mijn godinnen als beste vriendinnen

De kr8 van mezelf zijn, overal en altijd

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl