Zelfbewust Ouderschap 
‘Hoera, we zijn ouders geworden!’ Je droom is vervuld en een zonnige toekomst lacht jullie toe, zeker als je de reclames mag geloven. Je kleintje groeit voorspoedig op en blijkt een interessant persoontje te zijn met een eigen willetje. Vanuit jouw visie reageer jij op je kind, maar regelmatig blijkt dat je partner de opvoeding anders benadert. Iedereen heeft een eigen mening en manier van coping. Welk effect heeft dit op jou? 

Hoe vul jij je rol als ouder in?

Liggen jouw keuzes in lijn met die van je partner of ontdekken jullie een andere kant van elkaar?

Hoe doe je het als je gescheiden bent of er alleen voor staat?

Volg je het voorbeeld van je ouders of juist niet?

We houden van onze kinderen, maar hoe creëer je balans tussen de verschillende behoeftes en verlangens van jezelf en alle andere geliefden? Als ouder hebben we een prachtige taak en rol: Wij ondersteunen en begeleiden onze kinderen in hun proces naar zelfbewuste volwassenen die, nu en vooral straks, hun unieke steentje bijdragen aan onze maatschappij. 

Als ouders geven we onze waarden, normen en gedragingen bewust én onbewust aan onze kinderen door. Interessant is dat het ene kind de waarden en normen gewoon accepteert en kopieert, maar het andere kind niet. Dit levert regelmatig frictie op binnen het gezin. 

Vanuit dit gegeven ontstaan een paar interessante vragen waar we mee aan de slag gaan:

  • Welke keuzes maak jij met betrekking tot jouw taak en rol als ouder?
  • Vanuit welke waarden en overtuigingen geef jij jouw leven en daardoor die van je kinderen vorm?
  • Hoe zorg jij dat je energie in balans blijft door de dag heen, zowel thuis als op je werk?
  • Hoe communiceer je positief en duidelijk met je partner en kinderen?

Ouderavond of bijeenkomst

Thema: Hoe vul jij jouw ouderlijke rol in?* 
In je gezin, een vriendengroep of klas is het van groot belang om elkaar ruimte te geven en te begrijpen, zodat iedereen een juiste plek krijgt en inneemt. Hoe gaat dat nu bij jou thuis? 
Dit moment van samenzijn geeft je, naast enige theorie, de kans om je gezichtsveld te verruimen door van gedachten te wisselen met andere ambitieuze, betrokkenen ouders. 

Het doel van deze bijeenkomst is om jezelf te (laten) inspireren, zodat je gemakkelijk kunt schakelen als je als ouder wordt ‘uitgedaagd’ in je thuissituatie. Tenslotte leren we constant van en met elkaar, bewust of onbewust.

Het programma kan qua doelgroep* in samenspraak aangepast worden. 
* Ouders met jonge kinderen
* Ouders met schoolgaande kinderen
* Ouders met pubers
* Alleenstaande ouder
* Samengesteld gezin

De avond bestaat uit een stuk theorie en heeft een praktisch gedeelte waarbij aandacht zal zijn voor huidige vraagstukken. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met mij op.

Kies bewust, vergroot je levenslust

Op weg naar Zelfbewust Leiderschap 

Energiek, ontspannen en vol vertrouwen de regie over jezelf.
Wil jij dat ook?

Download mijn praktische e-book 'Kies bewust, vergroot je levenslust'. Daarin vind je de eerste 7 stappen naar Zelfbewust Leiderschap.