Lauren is ooit enthousiast aan haar huidige baan begonnen. Ze heeft er veel geleerd, maar het laatste jaar merkt ze dat ze steeds vaker in herhaling vervalt. Haar dagelijkse werkzaamheden vormen geen uitdaging meer en leveren nu eerder druk op dan bevrediging en vallen haar steeds zwaarder. Burn-out of bore-out liggen op de loer. Ze kan blijven of ..

Het lijkt tijd voor een nieuwe stap. Ze wil het, droomt ervan èn ze krijgt de mogelijkheid om op verschillende gesprekken te gaan. Enigszins overweldigd komt ze bij mij. Voor haar ligt de uitdaging om binnen twee dagen vijf sollicitatiegesprekken te voeren bij uiteenlopende bedrijven. Of ik haar kan helpen?

Sollicitatie-opstelling
We gaan aan de slag met haar opstelling en stap voor stap krijgt Lauren meer in- en overzicht. De representanten voeren hun taak puur uit: luisterend naar hun waarnemingen vertalen ze die naar woord en/of gebaar. Zonder Google te raadplegen ontvangt Lauren een eerste indruk van de organisaties; wens-doel van de gesprekspartners, de sfeer en een eerste reactie op de eventuele invulling van de vacature door Lauren, bij hen in het bedrijf. Met goede moed gaat Lauren nu haar sollicitatiegesprekken tegemoet.

Als ik haar een week later spreek, blijken de indrukken en waarnemingen, opgedaan tijdens de opstelling en hoe verrassend het ook lijkt, werkelijk te kloppen. Hoe handig is dat? Je kunt een opstelling zowel met representanten (mensen die ingezet worden om een rol te vertegenwoordigen en de waarneming te duiden) uitvoeren als individueel via een tafel sessie. Beide vormen werken.

Een opstelling als multi-inzetbaar-instrument.
De sollicitatie-opstelling geeft de kandidaat de kans om een breder perspectief te verwerven en inzichten te verkrijgen, die je niet op Google vindt.
Een opstelling werkt natuurlijk ook voor werkgevers, die vele sollicitanten krijgen en daaruit de voor hun juiste kandidaat willen kiezen. Vervolgens kan zowel de kandidaat als de werkgever een bewuste keuze maken en vervolgstappen zetten.

Wil je meer weten? Heb je een actuele vraag? Neem dan contact via de e-mail: karen@kr8stroom.nl

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.