MOEDERGENOEG

Van uitgeblust naar LEVENSLUST

voor ambitieuze werkende moeders

 

 

Herken je dit:

9

Het is tegen tienen. De kinderen liggen eindelijk in bed, dus nu kun jij even gaan zitten. Maar in plaats van rust voel je een storm in je hoofd. Je gedachten racen van het werkproject dat morgen af moet naar het oudergesprek van volgende week en de berg was die nog steeds niet is weggewerkt. Daar zit je dan, uitgeblust. Hoe kom je in vredesnaam eens aan jezelf toe? Je weet dat dit niet gezond is, maar wat kun je doen? Al dat werk moet toch ook gebeuren, en wie doet het anders? Je wordt gek van jezelf, want dat piekeren helpt natuurlijk ook niet, maar wat dan wel?

9
Terwijl je gehaast naar de voetbaltraining rijdt, besef je dat elke dag voelt als het lopen van een marathon zonder finishlijn. Op je werk probeer je elk project perfect af te ronden, terwijl je er thuis alles aan doet om een liefdevolle, geduldige moeder te zijn. Dat kost je steeds meer moeite. Je rent je rot en je baalt ervan dat jij altijd degene bent die de dingen voor de kinderen regelt, terwijl je werk ook veel van je vraagt.
9

Als je ‘s avonds laat nog even snel door Instagram scrollt, zie je verliefde gezichten en lees enthousiaste verhalen van anderen. Je gedachten dwalen af naar jouw relatie en je ontdekt dat een schril contrast. Steeds vaker denk je verlangend terug aan het begin van je relatie, toen jullie aan een half woord genoeg hadden om elkaar te begrijpen en alles mogelijk leek. Tegenwoordig gaan jullie samen nauwelijks meer uit en praten gebeurt ook steeds minder. Zelfs als jullie naast elkaar in bed liggen, voel je een enorme afstand.

9

Zo, de zaterdagboodschappen zijn weer uitgepakt en je kijkt om je heen. Is er eigenlijk al een plan voor morgen? Zuchtend strijk je aan de keukentafel neer. Eerlijk gezegd geniet niet meer van jullie gezinsuitjes, ze voelen tegenwoordig meer als een project dat ook nog af moet: met je vermoeide, volle hoofd iets bedenken, daarna alle spullen bij elkaar rapen én zorgen dat iedereen op tijd klaar staat. Liever zou je, zoals vroeger, bijtanken met vriendinnen, maar je wilt ook niet dat de kinderen aandacht tekort komen en alleen op hun scherm zitten.

Stel je eens voor hoe het zou zijn als:

– je ’s avonds energie overhoudt voor dingen die je zelf graag wilt doen én
als je precies weet hoe je dat elke dag kunt bereiken?

– alle regeldingen voor de kinderen door jullie samen uitgevoerd worden,
zodat jij wat vaker op adem kunt komen en je gesteund voelt door je partner.

– jullie als stel meer dingen samen doen en blijkt dat het verliefde gevoel van vroeger helemaal niet zo ver weg is als je dacht?

– je weer met volle teugen geniet van je gezin? Of dat nu tijdens een familie uitje is of gewoon aan de keukentafel. Jullie lachen weer en hebben weer lol met elkaar.

Dat is mogelijk, ook voor jou

Dit is geen droom. Dit kan jouw realiteit zijn. De training ‘Van uitgeblust naar levenslust’ is namelijk precies ontworpen om jou hierbij te helpen.

Je leert je eigen grenzen herkennen en respecteren, zodat je die kunt
aangeven bij anderen, op een rustige manier. We oefenen om duidelijk
en vanuit vertrouwen te communiceren, zodat jij de touwtjes
van jouw leven in handen houdt. Je gaat beseffen wat er nodig is om te genieten van je werk, je gezin en belangrijker nog, van jezelf.

Neem vandaag nog de stap naar een leven waarin je niet overleeft,
maar straalt. Je bent meer dan alleen moeder of arbeidskracht;
je bent een vrouw vol dromen en verlangens.

Het is tijd om dit te erkennen, te omarmen en om ernaar te leven.

Van uitgeblust naar levenslust – cursus

Deze training is er speciaal voor drukke moeders die verlangen naar meer tijd voor zichzelf.

Hij bestaat uit deze elementen:

 • Persoonlijke aandacht: Met een persoonlijk intakegesprek van 45 minuten en een afsluitende sessie van een half uur, beide individueel, zorgen we ervoor dat het verdiepende traject perfect op jouw behoeften aansluit (via een online call).
 • Online programma: 5 modules vol theorie en praktijkoefeningen.
  Je bepaalt zelf vanaf wanneer je ermee aan de slag gaat en kunt ze op elk moment van de dag volgen.
 • Interactieve sessies: 3 uur aan live sessies, waaronder 2 Q & A’s om al je vragen te beantwoorden en een Masterclass voor verdieping en verrijking.
 • Kleine groep: Je komt in een kleine groep van maximaal 10 vrouwen,
  zodat er voldoende aandacht is voor ondersteuning bij jouw leerproces.

Opzet van de training

week 1: kennismaking en start online modules
In het kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal. We ontdekken je knelpunten en bepalen je doelen. Na het gesprek ga je aan de slag met de online modules. Daarin vind je zowel theorie als korte opdrachten.

Omdat je een druk leven hebt, leer je vanaf module 1 telkens wat meer tijd voor jezelf te creëren. Op die manier kun je de training helemaal afmaken en ook echt leren welke thema’s nog meer belangrijk zijn om je ‘uitgebluste zelf’ achter je te laten.

week 2 t/m 5: online modules en 4 online bijeenkomsten
In deze weken volg je de online modules in je eigen tempo. Daarnaast is er elke week een online bijeenkomst. Daarin gaan we samen met de andere deelnemers telkens anderhalf uur aan de slag. Dit zal een mix zijn van theorie en praktijkverhalen, in de vorm van Q&A sessies.

Week 3
In deze week spreken we elkaar een half uur (individueel) om te kijken waar je staat en wat je nodig hebt om het YES-gevoel te behouden of te ontwikkelen.

Week 6
In deze week sluiten we de training af met een individueel gesprek van een half uur. We bespreken of je je doelen gehaald hebt en hoe je je vooruitgang kunt vasthouden en ontwikkelen.

De thema’s die we behandelen:

 • Tijd maken voor jezelf
 • Ontspannen en tot jezelf komen
 • Grenzen begrijpen
 • Omgaan met grenzen in de praktijk
 • Perspectief en keuzes maken
 • Zelfzorg als prioriteit

Investering

Jouw investering voor dit traject is € 479.

je hebt er levenslang plezier van, want …

Aan het einde van het traject ga je vol vertrouwen om met
de constante uitdagingen van je gezin, je werk en je andere relaties.

Je hebt je eigen handvatten gevonden en die kun je met voortaan inzetten.
Dat geeft rust en overzicht, in eerste instantie voor jezelf, maar ook binnen je gezin en familie of op het werk.

Je ervaart weer volop de energie en ruimte om jezelf te zijn, waar je
ook bent en wat je ook doet.

Als je meedoet word je nooit meer ‘de oude’, maar
straalt voortaan jouw echte, unieke JIJ.

Ervaringen van cursisten

Wat ik in eerste instantie meeneem is dat ik echt verschillend kan reageren op een situatie. Daar was ik me niet zo van bewust en het leuke is: het werkt!

Mirjam

Een fijne balans van praktijk en theorie. Ik ging er met een licht sceptische blik in, maar neem er toch veel van mee. Je weet dingen wel, maar fijn om nu een kapstok te hebben.

Pauline

De resultaten van dit traject:

9
Tegen negenen ‘s avonds schuif je aan de keukentafel. Zo, nu eerst wat tijd voor jezelf. Je laat je gedachten gaan over de gebeurtenissen van de dag en bent dankbaar voor alles wat goed ging. Je vraagt je af wat je zult doen: een half uurtje wandelen, lezen of mediteren? Niet alleen lukt het je om even rust te pakken voor je gaat slapen, je weet nu ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je deze kans élke dag hebt.
9
Je kunt het bijna niet geloven. Toen je met je man ging praten over alle regeldingen voor de kinderen, kwamen jullie samen ineens op hele verrassende oplossingen. Jij, omdat je je ontspannen en gesteund voelde en hij omdat hij gewoon een kei is in oplossingen bedenken. Dus nu lig je gewoon even te facebooken op de bank, omdat je zoon voortaan met een teamgenootje meerijdt naar de voetbaltraining.
9

De vonk is weer levend in jullie relatie. Je voelt je weer gezien en gewaardeerd als vrouw. Jullie hebben weer aandacht voor elkaar. Eigenlijk heb jij gewoon de leukste!, concludeer je met een glimlach. Net als in het begin van de relatie hebben jullie maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. En Instagram? Oh, daar heb je laatst nog even op gekeken, maar dat haalt het niet bij de gezelligheid in huis. Zelfs de kinderen lijken het op te merken, want ze kruipen overal bij. Dat mag wel een tandje minder, denk je met een ondeugende lach.

9

Terwijl je je boodschappenlijstje maakt, check je op het magneet-bord in de keuken of er nog iets nodig is voor de zondagactiviteit. Zo heerlijk dat het uitje nu iets van jullie allemaal is. Om de beurt bedenken jullie een bestemming en ook wat er voor nodig is. Soms help je de kinderen bij wat uitzoek- of regelwerk, maar je had er nooit bij stilgestaan dat ze al zo oud zijn dat ze prima zelf een activiteit kunnen bedenken en verzorgen. Jullie hebben nu weer zoveel lol met elkaar. Dat iedereen zijn eigen favoriete bezigheid kiest, helpt daar natuurlijk wel aan mee!

Veelgestelde vragen

 • Wat bedoel je met grenzen stellen?
  Daar bedoel ik mee dat je aangeeft wat jij belangrijk vindt en waarom. En dat je nee zegt als iets niet goed voelt voor jou.
 • Kan iedereen dit leren?
  Zeker weten, ook als het thema grenzen al langer speelt in je leven. Ik begeleid je erbij, zodat je met vertrouwen jouw pad loopt. De eerste stap mag spannend zijn, maar hoe langer je loopt, hoe makkelijker het gaat.
 • Als ik grenzen stel, word ik dan minder geliefd bij anderen?
  Wat een mooie vraag. Mijn ervaring is dat mensen eerst even moeten wennen als iemand opeens een grens stelt, maar dat de relatie daardoor juist verbetert en verdiept. Je gaat in gesprek en deelt je verwachtingen met elkaar, dat levert verbinding op tussen mensen.
 • Ik ben bang dat mensen grenzen aan mij gaan stellen als ik mijn grens stel. Ontstaat er dan geen ruzie?
  Het is zeker mogelijk dat anderen ook hun grenzen verduidelijken of aanscherpen als jij je grenzen aangeeft. Die grenzen waren er al, maar bleven tot nu toe onuitgesproken. Het gaat om een evenwichtig geven en nemen. Als je naar elkaar blijft luisteren en de boodschap wilt ontvangen, begint de fase van overleg. Zolang mensen zich met elkaar willen verbinden, gaat het gesprek niet over ‘ik’ of ‘jij’, maar wordt het een uitnodiging tot samenwerking.

Ervaringen van cursisten

Grappig, ik wist niet dat ik de rust, een vrij onbekende kwaliteit, ook in me had. Ik dacht dat ik te ongedurig was, maar ik ben het stapje voor stapje aan het ontdekken.

Janette

Als kind was ik een poppenmoeder. Nu begrijp ik waarom ik  steeds de (ver)zorgende rol steeds aanneem. Het zit gewoon in mij, al kan ik nu beter kiezen of ik het ook echt wil doen.

Antoinette

Ben jij klaar voor meer rust en tijd voor jezelf?
Meld je nu aan en begin aan jouw reis naar een leven waarin je volledig tot je recht komt.

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl