Training Van uitgeblust naar levenslust
This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction... This page is still under construction...
Karen Carton:
Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf
Herken je dit:
Het is tegen tienen. De kinderen liggen eindelijk in bed, dus nu kun jij even zitten. Maar in plaats van rust voel je een storm in je hoofd. Je gedachten racen van het werkproject dat morgen af moet naar het oudergesprek van volgende week naar de berg was die nog steeds niet is weggewerkt. Daar zit je dan, uitgeblust. Hoe kom je in vredesnaam eens aan jezelf toe? Je weet dat dit niet gezond is, maar wat kun je doen? Al dat werk moet toch ook gebeuren, en wie doet het anders? Je wordt gek van jezelf, want dat piekeren helpt natuurlijk ook niet, maar wat dan wel?
Terwijl je gehaast naar de voetbaltraining rijdt, besef je dat elke dag voelt als het lopen van een marathon zonder finishlijn. Op je werk probeer je elk project perfect af te ronden, terwijl je er thuis alles aan doet om een liefdevolle, geduldige moeder te zijn. Dat kost je steeds meer moeite. Je rent je rot en je baalt ervan dat jij altijd degene bent die de dingen voor de kinderen regelt, terwijl je werk ook veel van je vraagt.
Als je ‘s avonds laat nog even snel door Instagram scrollt, dwalen je gedachten af naar jouw relatie. Je ziet verliefde gezichten en leest enthousiaste verhalen van anderen, wat een schril contrast vormt met je eigen gevoelens. Steeds vaker denk je verlangend terug aan het begin van je relatie, toen jullie aan een half woord genoeg hadden om elkaar te begrijpen en toen alles mogelijk leek. Tegenwoordig gaan jullie nauwelijks meer uit en samen praten gebeurt ook steeds minder. Zelfs als jullie naast elkaar in bed liggen, voel je een enorme afstand.
Zo, de zaterdagboodschappen zijn weer uitgepakt en je kijkt om je heen wat je nu zult doen. Is er eigenlijk al een plan voor morgen? Zuchtend strijk je aan de keukentafel neer. Je geniet niet meer van jullie gezinsuitjes, ze voelen tegenwoordig meer als een project dat ook nog af moet. Met je vermoeide en volle hoofd elke keer iets bedenken, daarna alle spullen bij elkaar rapen en ook nog eens zorgen dat iedereen klaar staat om te vertrekken. Je zou liever bijtanken met vriendinnen, maar je wilt ook niet dat de kinderen aandacht tekort komen en alleen maar op het scherm zitten.
Je hebt heel goed door dat dit de verkeerde kant op gaat. Als je niks doet, zal je vermoeidheid toenemen. Niet alleen vanwege al het geregel, maar vooral ook omdat je je niet gesteund voelt. Dat put je helemaal uit. Jullie groeien als stel uit elkaar en er komt een moment, waarop dat niet meer terug te draaien is. En een scheiding is wel het laatste wat je wilt. Voor de kinderen, voor jezelf, voor jullie samen. Je had nooit verwacht dat je op dit punt zou belanden. Maar nu je het beseft, weet je ook dat er op korte termijn iets moet veranderen.
Waar jij mee rondloopt, daar is iets aan te doen. Hoe? Allereerst door meer tijd voor jezelf te creëren.
In mijn e-book geef ik daarvoor direct toepasbare tips. En ik beschrijf in het kort welke stappen je nog meer kunt zetten.
Reacties van mijn klanten:
De duidelijke keuzes die ik met betrekking tot mijn werk heb gemaakt, doen mij goed. Het bewust kunnen schakelen tussen mijn rollen geeft mij rust en overzicht.
En het gesprek dat we als gezin zijn aangegaan, was geweldig. We hebben besloten een nieuwe, beter passende taakverdeling te maken, waardoor we meer tijd voor samenzijn overhouden.
Iedereen voelt zich ook meer betrokken en we houden elkaar scherp. Fijn! Dankjewel!
Nu ik mezelf meer ruimte geef en mijn gevoelens durf toe te laten, voel ik een enorme power ontstaan in mezelf.
Nu nog zoeken naar een balans! Sinds ik voor mezelf opkom, reageer ik soms wel erg fel merk ik aan de reactie van anderen, dus ik mag nog leren doseren.
Toch geniet ik vooral van de energie die in mij loskomt.
Zo fijn dat ik nu een antwoord heb op de vraag waar voor mij de grens ligt tussen het hebben van een hobby of een bedrijf.
Dit maakt dat ik mij weinig meer aantrek van anderen, maar eigenlijk ook geen opmerkingen meer krijg over dit onderwerp.
Nu kan ik mij focussen op mijn doelen. Een hele opluchting.
Inspiratie
We leren van en met elkaar
Stop de loopband – zet intenties en kies je eigen pad
Je kent het gevoel vast: alsof je op een eindeloze loopband staat. Je rent en rent, maar het lijkt nooit genoeg. Er is altijd nog een taak, een vraag, een verplichting. Hoe harder je rent, hoe verder je van jezelf verwijderd raakt. Wat als je zou stoppen met rennen en...
Verblind door voor(oor)delen?
Laatst zag ik deze treffende sketch van Het Klokhuis over hoe we, vaak zonder het door te hebben, beïnvloed worden door onze eigen vooroordelen of vooringenomenheid. Ik besefte ineens hoe we gevormd worden door onze ervaringen, familie- en cultuurgeschiedenis. En het...
Ruimte geven om verder te komen
Op 30 november organiseren we een opstellingsochtend in Bilthoven. Tijdens deze sessie ontdek je hoe je vanuit rust en regie meer balans kunt brengen in je werk en privéleven. Vaak is één inzicht al genoeg om een groot verschil te maken. Je leert ruimte geven én regie houden, zodat je niet alles alleen hoeft te dragen en anderen vanuit hun kracht kunnen bijdragen.
Herkenbaar?
Wil je ontdekken wat een opstelling voor jou kan betekenen? Neem contact op via DM of meld je direct aan via karen@kr8stroom.nl
Gratis half uur online sparren?
We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid