“Hoi, Ik zoek een school voor mijn kind… Wat leuk, werk jij hier?” Voor we het goed en wel beseffen ploffen we neer op een tafeltje en kletsen ronduit. Dit moment van ontmoeting blijkt de start van een diepe vriendschap. Als eerste mag ik haar dochters juf zijn. Sanne is een lief, mooi, verlegen meisje met rood haar dat meteen mijn hart steelt. Twee jaar later begeleid ik haar broertje op zijn pad naar zelfstandige wijsheid. Jelle blijkt een innemend jongetje met blonde krullen en een guitige lach. Iedereen is dol op hem, al lijkt hem dat te ontgaan.

Aangezien Ellen en ik vriendinnen zijn, volg ik hun levenspad vanaf de zijlijn mee. De kinderen ontwikkelen zich in hun warme open gezin tot jongvolwassenen. Klaar om de wereld te bieden wat zij als kwaliteiten in zich hebben. Dan krijg ik totaal onverwachts een bericht dat mijn hart doet overslaan. Jelle heeft rugpijn en uit nader onderzoek blijkt dat er een tumor in zijn ruggenmerg zit.

Een zorgelijke tijd volgt. Een tijd waarbij het heden ontzettend belangrijk blijkt, net als waarheid, vertrouwen in zijn kracht en positiviteit. Stap voor stap ondergaat Jelle – en met hem zijn vriendin en gezin, (schoon)familie en alle vrienden – de hele aanpak en herstelprocedure. Moedig houdt hij zijn hoofd boven water, terwijl iedereen een eigen proces doormaakt. Jelles ziekte raakt iedereen, terwijl hij het draagt. Gelukkig komt uiteindelijk het positieve bericht: Jelle is vrij verklaard!

Jelle, sterk als hij is, pakt zijn leven weer op, al is het met enige blijvende restverschijnselen in zijn rug. Zijn lichaam heeft weer een nieuw evenwicht gevonden. Totdat hij na enkele jaren opnieuw een mokerslag krijgt. Dit keer blijkt dat lymfeklierkanker hem stopt om verder te gaan. Opnieuw schudt de grond onder Jelle en zijn dierbaren. Allerlei emoties komen op en mogen er zijn, maar bovenal is iedereen krachtig, met Jelle aan de top.

Ook nu zet hij al zijn energie in om de zieke cellen in te kapselen en de chemotherapie zijn werk te laten doen. Zijn geest is sterk, alleen kost het zijn lichaam wel meer MOEite. Gelukkig heeft hij zoveel kracht, dat hij ook deze aanval kan weerstaan met positief resultaat. De kanker is weg, maar heeft wel veel energie bij hem weggetrokken. Jelle raakt snel verMOEid, al blijft dat aan de buitenkant vaak onopgemerkt. En, .. hij is blijkbaar niet de enige.

Jelle is nu ambassadeur van een handige app die hem helpt met zijn grote verMOEidheid om te gaan. UNTIRE heet de app die ontwikkeld is door het bedrijf ‘Tired of Cancer’. Hopelijk gaan nog veel meer mensen baat vinden bij deze app. Lees hier Jelles verhaal en krijg meer informatie over de app UNTIRE. 

https://www.bedrock.nl/kanker-overwinnen-app-vermoeidheid/
Jelle, je bent een kanjer!

Leef zelfbewust vol levenslust

Meer info over de app Untire; https://www.smarthealth.nl/2018/10/31/nederlandse-versie-van-untire-hulp-bij-vermoeidheid-bij-kanker-gelanceerd/