Iedereen wil graag de complete versie van zichzelf zijn, toch? Als coach en ondernemer blijf ik leren en besloot naar het Quantum Retreat van Roy en Joy Martina, in Amerika, te gaan. Zij inspireren mij en vele anderen, omdat ze gezondheid en persoonlijke groei hoog in het vaandel hebben staan en daarin een eigen weg kiezen.

Ontwikkelen en verbeteren om je volledige potentie leven, daar geloof ik in. En ik ken mensen die daar absoluut níet in geloven. ‘Zo ben ik nu eenmaal’ is steevast hun antwoord. Ik moet ze gelijk geven, want als je dat gelooft, dan creëer je een self fulfilling prophecy. Je bent wat je denkt, dus is het (jouw) waarheid.

Jaren geleden, tijdens mijn burn-out, had ik ook vele vaste overtuigingen. ‘Dit is het’, dacht ik gezien mijn verleden. Mijn toekomst had ik uitgetekend voor ogen: ouder worden, werken tot aan mijn pensioen en misschien onderweg nog eens oma worden. Het leek allemaal uitgestippeld en uitgewerkt tot in detail.

Totdat ik opmerkte dat een ander, onbekend deel van mij riep: “Word wakker en sta op!” Ik luisterde niet totdat dit geluid oorverdovend klonk, verdoofd als ik was in die situatie. Uiteindelijk ging ik met de opdracht aan de slag. Dat was het startsein van mijn groei en ontdekkingstocht. Op zoek naar eigen invulling als pionier en later als regisseur van mijn leven.

Nu, 17 jaar later, kreeg ik laatst een prachtig compliment van een hele goede vriendin: ‘Karen, je bent mijn enige vriendin die door de tijd heen alleen maar ‘jonger’ is geworden.’ Ik bedankte haar voor het compliment en de aanmoediging. Dit gun ik iedereen! Geen mooier project dan jijzelf. De eerste stap lijkt grootste, de rest volgt vanzelf. Jouw ontdekkingsreis wordt gemakkelijker als je jezelf niet veroordeelt; het geeft je ruimte en keuzevrijheid.

We leren van ervaringen. Een intrigerend uitgangspunt als je opmerkt dat je vaak een duidelijke mening over iets hebt. Dit vertelt alles over jezelf. De vraag is vervolgens: Is het waar wat ik denk? Waar heb ik deze overtuiging aangenomen? Eenmaal in je bewustzijn, heb je de keuze: behoud je het of laat je het gaan! Dit geeft vrijheid.

Intentie is het sleutelwoord voor verandering van je leven. Wat wil je echt? Jij kiest. Heb je de moed om op te staan en ervoor te gaan? Delete je oude ‘programmering’. Het kan! Tijdens de Quantum Retreat zijn we hiermee aan de slag gegaan naast meditaties, informatieverwerking en allerlei oefeningen. Een intensieve en prachtige manier van jezelf ‘opruimen’. Het maakt mij ‘lichter’ en vrij. Bij terugkomst had ik zelfs geen jetlag, zo bruisend en vol energie zat ik. Heerlijk!

Ben je nieuwsgierig en wil je ook ‘lichter leven’? Neem dan contact met mij op.  ‘Maak vrede met je verleden, omarm het heden en kies bewust jouw toekomst’. Zo maken we de wereld steeds rijker & wijzer met mensen die hun eigen levenscreatie neerzetten, door bewuste keuzes te maken en daar hun verantwoordelijkheid voor nemen. Een prachtige vorm van (jezelf) verduurzamen toch?