Training en coaching van werkende moeders

Zodat jij weer je stralende zelf wordt

 

Karen Carton:

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf

e-book downloadenNaar aanbod

Volgens familie en vrienden heb jij het helemaal voor elkaar. Een fijne relatie, heerlijke kinderen en werk dat perfect bij je past. Maar van binnen voel jij je helemaal niet zo fantastisch. Elke avond ga je uitgeblust naar bed. Je bent nooit meer echt blij. Er is ook zoveel te doen: thuis, voor de kinderen, op school, op je werk. Je zou willen dat het anders was, maar iemand moet al die dingen toch doen?

Heb jij hier ook last van:

9

Uitgeblust

Je bent ‘s avonds nog even voor de tv geploft. Straks naar bed, blij toe. Weer een dag zonder kleerscheuren doorgekomen. Geen bijzonder gezellige dag, maar in ieder geval ook geen rampen gebeurd. Je partner komt thuis, ziet dat het niet zo lekker gaat en vraagt hoe hij je kan helpen. Je hebt geen idee en dat zeg je ook. “Ik weet het echt niet, laat me maar, ik heb nu even rust nodig.” Terwijl je vroeger op elk feestje te vinden was en zelf ook van alles organiseerde, ervaar je nu geen hoogtepunten meer in je leven. Het enige wat je doet, is alle uitdagingen in je gezin en je bedrijf zo goed mogelijk managen. Aan dingen voor jezelf kom je niet meer toe. Hoe dan? Je hebt zelfs de puf niet om een oplossing te bedenken.

9

Altijd jij

Eenmaal weer thuis na de zwemles, schiet je te binnen dat je nog oppas moet regelen voor de ouderavond morgen. Oh, als dat nog maar lukt. Even snel dat appje sturen. Gelukkig gaat je partner mee naar de ouderavond, maar zorgen dat de kinderen niet alleen zijn, komt altijd op jou neer. Net als heel veel andere regeldingen: je moet zo boodschappen doen en rijdt dan ook nog even langs je ouders om gereedschap op te halen voor dat klusje op zaterdag. Morgenmiddag moet je met de kinderen naar de tandarts en drie keer per week breng je je zoon naar de voetbal. Je bent superblij dat je partner een goede baan heeft, maar je baalt ervan dat jij altijd degene bent die zich bezighoudt met de kinderen en het huishouden.

9

Uit elkaar gegroeid

Het is zaterdagavond, de kinderen liggen op bed en je checkt nog even je social media. Echt een moment voor een ouderwets filmavondje. Maar je partner zit op zolder te gamen en heeft helemaal geen zin om te stoppen. Ai, wat is dit nou? Je realiseert je ineens dat dit niet de eerste keer is. Je bent de afgelopen tijd zo druk geweest, dat je nu pas ziet dat er iets is veranderd in je gezin. Jullie zijn net losse eilandjes, iedereen doet zijn ding en jullie ondernemen bijna niets meer samen. In je relatie zijn wat misverstanden geweest en door je werk was je ook wel veel afwezig de laatste tijd. Beslissingen nemen jullie nauwelijks meer samen, ze worden uitgesteld of jullie hakken ieder apart knopen door, wat tot conflicten leidt.

9

Te veel

Terwijl je op zaterdagochtend de tafel dekt, loopt je partner de keuken binnen en vraagt terloops welke activiteiten er dit weekend op het programma staan. Je schiet meteen uit je slof: “Hoe moet ik dat weten? Dat kan ik toch ook aan jou vragen? Waarom moet ik dat altijd regelen, we zijn toch met z’n tweeën?” Terwijl je gehaast de keuken uit loopt, voel je je rot over je sneer, maar ja, het is ook gewoon te veel. Je bent nog niet eens bijgekomen van alle dagelijkse beslommeringen en er moet alweer een uitje bedacht worden. Het liefste zou je zelf even willen bijtanken door met een vriendin af te spreken. Maar ja, je wilt ook niet dat de kinderen zich vervelen of alleen maar op het scherm zitten…

Je hebt heel goed door dat dit de verkeerde kant op gaat. Als je niks doet, zal je vermoeidheid toenemen. Niet alleen vanwege al het geregel, maar vooral ook omdat je je niet gesteund voelt. Dat put je helemaal uit. Jullie groeien als stel uit elkaar en er komt een moment, waarop dat niet meer terug te draaien is. En een scheiding is wel het laatste wat je wilt. Voor de kinderen, voor jezelf, voor jullie samen. Je had nooit verwacht dat je op dit punt zou belanden. Maar nu je het beseft,  weet je ook dat er op korte termijn iets moet veranderen.

Waar jij mee rondloopt, daar is iets aan te doen. Hoe? Allereerst door meer tijd voor jezelf te creëren.

In mijn e-book geef ik daarvoor direct toepasbare tips. En ik beschrijf in het kort welke stappen je nog meer kunt zetten. 

Ervaringen van mijn klanten:

 

De duidelijke keuzes die ik met betrekking tot mijn werk heb gemaakt, doen mij goed. Het bewust kunnen schakelen tussen mijn rollen geeft mij rust en overzicht.

En het gesprek dat we als gezin zijn aangegaan, was geweldig. We hebben besloten een nieuwe, beter passende taakverdeling te maken, waardoor we meer tijd voor samenzijn overhouden.

Iedereen voelt zich ook meer betrokken en we houden elkaar scherp. Fijn! Dankjewel!

Daniëlle

 

 

Nu ik mezelf meer ruimte geef en mijn gevoelens durf toe te laten, voel ik een enorme power ontstaan in mezelf.

Nu nog zoeken naar een balans! Sinds ik voor mezelf opkom, reageer ik soms wel erg fel merk ik aan de reactie van anderen, dus ik mag nog leren doseren.

Toch geniet ik vooral van de energie die in mij loskomt.

Susan

 

Zo fijn dat ik nu een antwoord heb op de vraag waar voor mij de grens ligt tussen het hebben van een hobby of een bedrijf.

Dit maakt dat ik mij weinig meer aantrek van anderen, maar eigenlijk ook geen opmerkingen meer krijg over dit onderwerp.

Nu kan ik mij focussen op mijn doelen. Een hele opluchting.

Siska

Gratis half uur online sparren?

Privacybeleid

3 + 9 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl

Download: Het geheim van MoederGenoeg zijnJij gaat voor liefdevolle relaties en succesvolle prestaties!
Vul je naam en mailadres in en het e-boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Gelukt! Op naar meer balans en levensgeluk met "Moedergenoeg".