+31 612646591 karen@kr8stroom.nl

It’s a new dawn,
It’s a new day,
It’s a new life for me
and I’m feeling good’ – Nina Simone

Hoe combineer je als ambitieuze ouder gezin en werk?

Maak van je probleem een kans tot groei en balans

[

Je geeft jezelf weg

Je hebt behoefte aan RUST en tijd voor jezelf, maar de laatste tijd schiet dat er helemaal bij in. Jouw energie is op, maar toch moet je doorgaan, want je to-do-lijst groeit gestaag door. De kinderen vragen om aandacht of hebben hulp nodig, je werk roept om een laatste afhandeling en vanavond is het eigenlijk jullie sportavond. Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?

[

Sinds de kinderen er zijn hebben je partner en jij regelmatig conflicten

Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat, want niks lijkt meer vanzelf te gaan. Eerder hadden jij en je partner maar een half woord nodig, maar steeds vaker komen jullie er samen niet meer uit. Beiden een drukke baan en weinig tijd voor elkaar maakt de opvoeding steeds complexer. De sfeer wordt er thuis niet beter op. Hoe verander je dit patroon?

[

Je voelt je gevangen

Vrijheid is jouw verlangen, maar je voelt je gevangen. Je bent ambitieus en wilt ten volle leven, maar steeds vaker voel jij je gemangeld, want de verantwoordelijkheden, activiteiten en prioriteiten stapelen zich op. Je wilt alles zo goed mogelijk doen, maar dat lukt niet meer en daar heb je slapeloze nachten van. Speelt perfectionisme een rol?

Je wilt meer rust en balans

Als je ‘lekker in je vel’ zit, verloopt je leven vloeiender en dan straal je dat uit.

Je creëert weer balans tussen geven en nemen en daardoor geniet je meer van het leven.

Je wenst meer grip op situaties en veranderingen die voorkomen in je gezin of op het werk, in plaats van constant denken wat er nog meer moet.

Hoe fijn is het om gewoon ‘nee’ te zeggen en je daar goed bij voelen?

Thuis wil je genieten van rust en quality time met elkaar.

Je wilt loslaten in plaats van nog meer to-do-lijstjes maken. Kortom van moeten naar ‘ONTmoeten’.

Je wil ontdekken waar jouw kracht ligt, zodat je je talenten en kwaliteiten ontspannen inzet voor jezelf, gezin en werk.  

  Liefde, voldoening en balans in je leven

\

Tijd voor jezelf

 Je maakt je tijd en ruimte voor jezelf
en dat voelt goed en geeft voldoening.

Je communiceert helder en creëert daardoor balans in geven en nemen. 
Wat je ook doet, je weet dat je
jezelf weer oplaadt en dat geeft je vertrouwen. 

 

\

In verbinding

De sfeer is duidelijk verbeterd binnen de relatie en jullie gezin.

Je wordt gezien, gehoord & gewaardeerd. Je weet waar je voor staat en jullie maken  samen bewuste keuzes. 

\

Je voelt vrijheid

Nu je alles op een rijtje hebt kun je gemakkelijker prioriteren, want je kent je eigen waarde.

Je denkt in mogelijkheden en kunt beter accepteren. Dit vermogen kun je overal inzetten en zo maak jij van elke dag een feestje!

Eén voor allen en allen voor één,

met aandacht voor jezelf van top tot teen

Waarom nog dralen?

Je kunt leven zelf bepalen

Ervaringen van mijn klanten

Karen is iemand die meedenkt en vooral goed aanvoelt wat er nodig is. Ze is zeer kundig en hulpvaardig. Wat een stappen maken we dankzij haar. Mocht je iemand zoeken die met haar hart werkt en snel kan schakelen? Kies voor Kr8stroom!
Ze werkt met behulp van opstellingen waardoor zaken door vragen snel duidelijker worden.
Je zelfvertrouwen groeit door haar oefeningen.

Anouk, 42 jaar

Ouder en kind coaching

Aan de hand mijn vraag heeft ze me stap voor stap laten zien en ervaren wat het werken met organisatieopstellingen betekent en oplevert.

De uitkomst was dat ik een belangrijke stap heb gezet in de aanvaarding van mijn ontslag en het afscheid nemen van collega’s. Ik was onder de indruk van de integere en uitnodigende manier waarop Karen haar vragen stelde en mij uitnodigde mijn gedachten en gevoelens te verwoorden. Zij wisselde dit af met een speelse en creatieve manier van werken. Dit gecombineerd met haar enthousiaste uitstraling zorgde ervoor dat het niet te zwaar werd en het zelfs leuk was zo bezig te zijn.
Ik liet me uitdagen naar mijn eigen aandeel en verantwoordelijkheid te kijken waardoor ik het gevoel heb teruggekregen zelf weer aan zet te zijn. Heel fijn! Dank je Karen!

Diana uit Almere

Opstelling voor teamcoach

Veelgestelde vragen

Hoe help je mij als leerkracht op school?

A. Coaching
Heb je een persoonlijke vraag dan kan ik je coachen, zie de drie trajecten. Zelfs de meest geweldige, kundige leerkracht komt soms in een situatie terecht waarbij er even een extra blik of hulp van buiten nodig is.

Kinderen zijn geweldige spiegels, om elkaar en jou te triggeren en met een klas vol .. tel uit je winst. Als dit gebeurt is het tijd voor een update. Coaching maakt je blik weer helder, je laadt weer op en dat brengt meer liefde, vrijheid en balans in je leven. Zie het als een kans tot groei!

B. Opstellingen bij groepsdynamiek
Heb je een vraag met betrekking tot de dynamiek en interactie met de groep, dan zou ik je een klassenopstelling aanraden. Uitleg over het proces vind je onder ‘Hoe werken opstellingen’.
Meer over de klassenopstellingen als interventie en hun snelle succesvolle werking vind je onder het tabblad ‘Opstellingen’.

Hoe werken opstellingen?

Vergelijking met sport
Bij sport kom je de term opstelling tegen. Daarbij gaat het om de positie van de spelers in het veld. Vanuit de basisopstelling komen ze in actie om aan te vallen of te verdedigen. Als niet duidelijk is wie welke plek en rol heeft, ontstaat er vaak chaos. Door de basisopstelling weten de spelers waar ze moeten staan voor de opbouw van het spel. Het brengt overzicht, duidelijkheid en doelbewustheid.

 Dit geldt hetzelfde voor het ‘echte’ leven. Neem bijvoorbeeld het gezin waar je uit voortkomt. Ook daar sta je in een opstelling of constellatie en heb je een eigen plek. Ben je enig kind, oudste, jongste of sta je er tussenin? Neem je die plek ook in?

Soms zijn er situaties, waardoor iemand van zijn plek is gegaan. Dat heeft dan gevolgen voor het systeem; het hele gezin. Een familieopstelling brengt je inzicht en rust.

Een vraag inbrengen
Bij een opstelling brengt de vraagsteller een vraagstuk in, waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van representanten. Dit kunnen mensen zijn als er meerdere mensen meedoen, maar het kan ook individueel met een tafelopstelling waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende poppetjes. De vraagsteller geeft naar aanleiding van zijn/haar vraag de betrokken representanten of poppetjes een plaats in de ruimte. Zo ontstaat een tableau vivant.

Invloed van verleden
Vaak komen verstrikkingen of dynamieken aan het licht – soms vanuit vorige generaties – die hebben geleid tot stagnatie in het huidige leven van de vraagsteller. Regelmatig zijn die verstrikkingen onverwerkte gevoelens, als gevolg van nare gebeurtenissen, zoals het jong overlijden van een ouder of kind, oorlogservaringen of scheiding van ouders. Deze onverwerkte gevoelens kunnen (later geboren) kinderen onbewust en onbedoeld belasten, waardoor zij uit balans raken.

Bevrijding
Aan de hand van eenvoudige instructies van de begeleider brengen de representanten beweging in de situatie. Er ontstaat rust en ontspanning tussen de personen die door de representanten vertegenwoordigd worden. De effecten van de sessie zijn soms op korte, vaak op lange, termijn merkbaar.

Opstellingen in organisaties

dynamieken met gevolgen
Opstellingen worden in organisaties vaak als vorm toegepast om te onderzoeken waarom er bijvoorbeeld stagnaties zijn ontstaan in de ontwikkeling van een organisatie of waarom bepaalde conflicten telkens terugkeren.

Een andere problematiek kan het samenvoegen van verschillende teams of een fusie tussen verschillende organisaties zijn. Hoe goed bedoeld of onbewust de keuze ook mag zijn geweest, belangen kunnen voor het oog overeenkomen, maar bepaalde dynamieken spelen vaak ondergronds hun eigen rol.

Voor elke werknemer is een plek
Belangrijk is hierbij vaak de plek van de werknemers. Wat is de juiste plek voor de vaste werknemers, de freelancers of nieuwkomers naast oude of jonge mensen in een team? Waar is de plek van de werknemers als teams, van bovenaf aangegeven, volgens nieuw beleid worden samengevoegd?

Een organisatieopstelling maakt de knelpunten binnen een kort tijdsbestek helder en geeft de aanzet tot verbetering, met een win – win situatie tot gevolg.

Bied je ook online trajecten aan?

Binnenkort kun je meedoen met een online programma voor ouders over opvoedvraagstukken. Je ontvangt korte, duidelijke en inspirerende video’s die je verder helpen naar een voor jou werkende oplossing met betrekking tot bewust ouderschap.

Het online programma helpt je in eerste instantie de neerwaartse spiraal te doorbreken. Hierdoor ontstaat ruimte om met positiviteit een nieuwe weg in te slaan.
Als je een e-mailadres achterlaat houd ik je op de hoogte.

Begeleid je ook Outplacementtrajecten?

Outplacementbegeleiding voor organisaties en bedrijven via Kr8stroom

In de ideale situatie hebben werkgever en werknemer een gezamenlijk doel, waar beiden zich volledig voor inzetten en positieve verwachtingen hebben van elkaar. Door allerlei omstandigheden komt het voor dat de werkgever zich genoodzaakt ziet om de arbeidsovereenkomst oftewel de verbintenis te verbreken.

Redenen:

  • Werkgever en werknemer vormen geen match meer
  • Een reorganisatie, waarbij enkele werknemers overtollig raken
  • Er is een verschil van inzicht of mening ontstaan over de uitvoering of de invulling van werkzaamheden die gedaan moeten worden 

Kiezen voor outplacement
Deze oorzaken of redenen hebben een behoorlijke impact op het existeren van de werknemer. Ook als werkgever kunt u uit het veld geslagen raken waardoor uw tijd, focus
en impact in het geding komen. Het is dan verstandig om voor ons outplacementtraject te kiezen, om u te ontzorgen.

Begeleidingstraject levert win – win op
Outplacement is maatwerk en Kr8stroom helpt u hier graag mee. Graag bespreken we met u de te nemen acties en de betreffende personen. We starten zo spoedig mogelijk met het begeleidingstraject. Een doelstelling is dat uw medewerkers met opgeheven hoofd uw organisatie in goede ambiance verlaten en in goed overleg elders hun professionele werkzaamheden kunnen gaan uitvoeren.

Ons outplacementtraject biedt de werknemer de kans om onder andere de pijn van het overbodig zijn of zich afgewezen te onderzoeken en te verwerken. Vervolgens leggen we de nadruk op de persoonlijke kwaliteiten. Het is onze zienswijze dat de status quo een uitdaging is tot persoonlijke groei van de werknemer en een kans om een nieuwe start te maken. Ons outplacementtraject zorgt ervoor dat de werknemer zijn kwaliteiten weer bewust inzet op een andere werkplek bij een andere werkgever.

Mogelijkheden van begeleiding
Onze outplacementbegeleiding kan zowel individueel als op grotere schaal, voor teams, plaatsvinden. In company of zoals tegenwoordig tevens gebruikelijk online. Realiseer u dat voor uw bedrijf een reorganisatie zowel impact heeft op degenen die weggaan, als op de collega’s die blijven.
Systemisch gezien is begeleiding van de laatstgenoemden essentieel, zodat uw bedrijf weer kan floreren. Met nieuw elan en meer verbinding met elkaar werkt men efficiënter, effectiever en met vernieuwd plezier samen in de gereorganiseerde onderneming.

Wat levert de outplacementbegeleiding op voor de werknemer?

De trainingen en outplacementbegeleiding bieden:

  • Inzicht in en verwerking van de huidige situatie
  • Herstel van zelfvertrouwen en werken aan eigen leiderschap
  • Begeleiding naar nieuw werk, oriëntatie op de arbeidsmarkt 

Men leert naast verantwoordelijk te nemen voor de eigen carrière ook de kans te zien om hun potentieel en ambitie beter in te zetten. Veerkracht maakt dat de kwaliteit en kans op – vervangend of beter passend – werk wordt vergroot.

 

Ervaringen van mijn klanten

De teamtraining ‘Grenzen stellen; Hoe doe jij dat? was erg leuk en aangenaam om te doen. Veel methodes en lessen over sociale vaardigheden vertrekken vanuit het aanleren van gedragingen en vaardigheden.

Kr8stroom vertrekt vanuit het leren kennen van ‘Wie ben ik?’ ‘Waarom reageer ik zo?’ ‘Hoe voelt dit voor mij?’ ‘Hoe reageert de ander op mij?

Voor mij is dit de basis van alles en daarom vind ik dit zo sterk. De lessen werden heel fijn gegeven met veel mogelijkheden tot eigen inbreng en reflectiemomenten.

Ik hoop dat we hier heel wat kinderen mee kunnen helpen. Dank je wel Karen.

Sanne W.

Directielid Vlinderwijs

Via deze Organisatieopstelling werd systemisch inzichtelijk gemaakt wat de dragende kracht is van onze werkplek en waarom en waar de verschuiving plaatsvond. Na een prachtige start, ervaren we disharmonie op de werkplek met als gevolg dat veel (gevoelige) mensen een andere baan zoeken/zochten. 

Het was zowel een gezamenlijke als individuele weg. Voor iedereen was het in zekere zin een andere ervaring, omdat we in verschillende posities en functies stonden.

Je stelde ons duidelijke vragen 
waardoor er veel inzicht kwam. De keuzes zijn afhankelijk van ieders eigen verhaal. Dank voor de interessante, verhelderende opstelling

Groep (oud)collega’s van een zorginstelling

Organisatieopstelling

7

Wat mag je verwachten?

Flip je probleem naar kans en kom tot groei & balans. Jouw ontdekkingsreis maakt de kink in de kabel zichtbaar. Na de intake en een wederzijdse klik gaan we samen op ontdekkingstocht naar de kern en oplossing van jouw vraag.

Ik maak gebruik van opstellingen, omdat ze snel herkenning en inzicht geven. Bij elk proces blijf jij ‘in the lead’. Opgeruimd, geïnspireerd door nieuwe inzichten en met hervonden balans, vervolg jij jouw levenspad.  

 

 

Pakketprijzen

Wees stoer; sta aan je roer

Jouw kracht is groter dan gedacht