Wie ben ik?

‘Je bent net een open boek, Karen.’
Een pokerface heb ik inderdaad niet, wel een open mind. Ik ben een Protagonist, authentiek, gedreven en daarnaast diepgaand tot aan de kern. Al van jongs af aan ben ik oprecht geïnteresseerd in het denken
en handelen van mensen.

Ik was acht jaar toen mijn moeder overleed en ontdekte dat we niet in
een sprookjeswereld leven, waarin iedereen automatisch het hele leven lang gelukkig is.

Bovenstaande ervaring heeft mij zeker deels gevormd en uiteindelijk versterkt. Problemen ervaar ik vooral als uitdagingen of kansen om bewuster in het leven te staan en je leven opnieuw vorm te geven.

Hieruit ontstond mijn slogan: Maak vrede met je verleden, omarm het heden en kies bewust je toekomst.

Onderwijs

Mijn roots liggen in het onderwijs. Jarenlang heb ik vol enthousiasme voor de klas gestaan en nog, als het gaat om het thema ‘mens zijn’. Elke dag leerde ik, tijdens de ontmoetingen met al die prachtige, verschillende jonge mensen, weer iets nieuws. Elk kind is uniek en heeft een heel palet aan kwaliteiten en soms komen ze heerlijk ongenuanceerd naar buiten.

Regelmatig voerde ik interessante gesprekken met ouders. Allereerst over hun kind; de prestaties en gemoedstoestand, maar ook over hun eigen overtuigingen en aannames. ‘De appel valt tenslotte niet ver van de boom.’
Elk gesprek maakte mij nieuwsgieriger en vrijer qua denkbeelden.

Als moeder van drie, inmiddels volwassen kinderen, heb ik het geluk gehad om beide kanten, zowel het perspectief van de ouder als die van leerkracht, te mogen ervaren.

De scheiding tijdens de schoolperiode van mijn dierbare kinderen, toen
9, 12 en 14, heeft mij ook veel gebracht qua bewustwording. Mijn grootste uitdaging bleek de weg ‘van pion naar regisseur worden’ van mijn leven.
Na een wake-up call raakte mijn persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling.

Opleidingen

Ik leerde met andere ogen naar mijn doen en laten, door de tijd heen, te kijken. Ik begon mijzelf weer vragen te stellen, zonder voor-oordeel. Vanaf dat moment raakte ik vrij van de lasten vanuit mijn verleden, kon ik het heden omarmen en begon toen bewust mijn pad uit te zetten.

Door uiteenlopende opleidingen (NLP, holistische therapie, systemisch opsteller) heb ik mij ontwikkeld tot trainer, coach, mediator en inspirator oftewel life changer.

Zelfbewust Leiderschap en IK (Innerlijke Kracht)
Uit alle ervaringen vloeide mijn keuze voort om met ambitieuze ouders, managers en leerkrachten aan de slag te gaan om hun IK, hun innerlijke Kracht, te versterken.

Volop energie en rust hebben en dat uitstralen in je doen en laten, zowel thuis als op het werk, maakt je een levend, inspirerend voorbeeld voor anderen en met name voor de kinderen die de toekomst hebben.

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf.

Kies bewust, vergroot je levenslust

Op weg naar Zelfbewust Leiderschap.

Klik hier!

Maak vrede met je verleden,

omarm het heden

en kies bewust je toekomst

Karen Carton

Liefde is,

was

en zal altijd zijn

Karen Carton