Een waardevol gesprek met een kind

Natuurlijk moet* een kind naar je luisteren, maar geef jij het goede voorbeeld?

“Kom, we gaan!” Geen reactie.
“Kom op, nu luisteren en meewerken, want ik heb nog meer te doen!”
Oorverdovende stilte.
“Hoor je me niet??”
Dan klinkt er: “Wacht nou! Ik ben bezig!!”

Precies als het jou niet uitkomt ontstaat weerstand. Als reactie zet je meer druk, want je hebt een ongewild dwingende agenda. Als vanzelf floept het woord moeten uit je mond. Nu staan jullie schaakmat.
Er ontstaat geen motivatie om te luisteren naar jouw redenatie.  Eigenlijk best logisch als je iemand ruwweg uit eigen wereldje rukt of niet?

Hoe los je zo’n situatie effectief op?
In ‘Een waardevol gesprek met een kind’ geef ik tips om op een aantrekkelijke manier in gesprek te gaan. Het bespaart je ergernis en levert je tijd, verbinding en harmonie op. Succes!

*Moeten is een verplichting, noodzakelijk en komt vanuit een ander.

Karen van Kr8stroom

Welkom, ik ben Karen van Kr8stroom en schrijfster van het e-book ‘Een waardevol gesprek met een kind’. Dit e-book geeft je handvatten om een goed gesprek te hebben als ouder of als professional die met kinderen werkt.

Elk kind heeft een eigen, originele leefwereld en passende dynamiek. Als je je hiervan bewust bent en de tips toepast die ik geef, wordt de communicatie met hen een stuk helderder en gemakkelijker.

Spreken is zilver, zwijgen is goud, geldt nu meer dan ooit!

Mijn jarenlange ervaring als leerkracht, moeder en coach geeft mij een ongelooflijke bron aan informatie dei ik graag deel, want kinderen van allerlei leeftijden laten mij snel toe in hun denk- en belevingswereld en vertellen mij zowel pijnlijke, als de meest fantastische verhalen.

Als je mijn tips volgt, zullen kinderen gemakkelijker hun waarheid durven weergeven en zich met je verbinden. Ik wens je vele mooie gesprekken!

 

 

Reactie van enkele lezers

Helder geschreven en goed toepasbaar.
Ik kon er gelijk mee aan de slag en beleef echt betere gesprekken met mijn twee kinderen.
Heel erg bedankt, Karen

Guinevere, 30

ondernemer

Eigenlijk heb ik nooit stilgestaan bij het feit dat tijd bij kinderen anders werkt. Daarnaast ontdekte ik dat ik qua eigen voorbereiding wel iets kan verbeteren.
Bedankt voor de tips, Karen

Herman, 39

manager

Gratis download:

Een waardevol gesprek met een kind. 
Vul je naam en e-mailadres in en het boek komt naar je toe.

 
 
 
 
 
 
 

Ik wens je veel plezier en mooie inzichten bij het lezen van dit e-book. Ik verneem graag van je wat je ervan vindt. Reageer naar karen@kr8stroom.nl