Verslag van een opstelling; combi van tafelopstelling en met representanten

De ontvangst voor mijn opstelling bij Karen thuis was er een van veiligheid, warmte, rust en tijd krijgen om te landen.

Ik heb de opbouw naar de opstelling toe als erg mooi ervaren. Karen stelde eerst een aantal vragen om inzicht te krijgen wat er bij mij speelde.
Ik heb ontdekt dat ik een ‘alleen-geboren-tweeling’ ben en heb al een jarenlange zoek- en ontdekkingstocht achter de rug voor mezelf.
Daarna stelde Karen voor een visualisatie oefening te doen, welke een mooie reis werd om bij mezelf te komen. Hierin werd beetje bij beetje mijn vraag helder: ik wil leven i.p.v. overleven. Mijn gezin van herkomst werd d.m.v. een tafelopstelling geplaatst, waarna ik van Karen de vraag kreeg mezelf op te stellen samen met Het Leven. 
Ik ging meteen terug in mijn hoofd, echter Karen loste dit snel en subtiel op en vroeg me iemand te kiezen voor mezelf en voor Het Leven en koos Hetty en Marianne.

Mooi om te zien hoe de bewegingen van de representanten tot stand kwamen en in alle rust volgde Karen het proces en stelde zichzelf ook even op in de opstelling.

Niets invullen, maar kijken en voortdurend afstemmen met de representanten. Mooi om te zien dat wat ik wist hier zichtbaar werd, maar ook dat zoveel aspecten van mijn jarenlange zoek- en ontdekkingstocht hier samen kwamen. Dank jullie wel lieve Karen en representanten Hetty en Marianne.

Marion

Teamtraining op een basisschool in België 

De teamtraining over ‘Grenzen stellen; Hoe doe je dat?’, was heel erg leuk en aangenaam om te doen. De dag is voorbij gevlogen en heeft voor mezelf ook heel wat duidelijk gemaakt! Ik hoop dat we hier heel wat kinderen mee kunnen helpen, de start is in elk geval gegeven.

Timmi, leerkracht

Ik heb erg genoten van de sessie; training van Kr8stroom over ‘Grenzen stellen; Hoe doe je dat?’ Fijn om te ervaren hoe je via spel en beweging tot inzichten kunt komen over jezelf en daarnaast over de ander. Veel methodes en lessen over sociale vaardigheden vertrekken vanuit het aanleren van gedragingen en vaardigheden. Kracht & Stroom vertrekt vanuit het leren kennen van ‘Wie ben ik?’ ‘Waarom reageer ik zo?’ ‘Hoe voelt dit voor mij?’ ‘Hoe reageert de ander op mij?’,… Voor mij is dit de basis van alles en daarom vind ik dit zo sterk. De lessen werden heel fijn gegeven met veel mogelijkheden tot eigen inbreng en reflectiemomenten. Dank je wel!

Sanne

Directielid

Opstelling

Ik liep al een tijd rond met een vraag waar ik zelf geen antwoord op had. Tijdens de familieopstelling (samen met Hetty) werd er een persoon opgesteld die ik totaal niet had verwacht. Vragen werden gesteld en personen verplaatsten zich in het veld. Ik zag hoe en waardoor mijn vraag was ontstaan. Dingen vielen op hun plek. Er werd duidelijk zichtbaar dat mijn oorspronkelijke ‘ik’ er mag zijn. Een prachtig inzicht dat mij ontroerde en blij maakte.

Ik heb Karen ervaren als enthousiast, gedreven en ze heeft humor. Zij heeft de kennis en het inzicht die nodig is om een opstelling optimaal te begeleiden. Daarnaast is zij een warm persoon die naast haar kennis ook haar intuïtie gebruikt.
De opstellingenavond is zeker een aanrader! Hartelijk dank voor een avond waar bijzondere dingen gebeurden.

Ellen de Moor

Individuele sessie met helende reis als werkvorm

Vandaag heb ik een helende reis gemaakt onder liefdevolle begeleiding van Karen. We hebben eerst mijn wens/hulpvraag duidelijk geformuleerd.
Wat zich daarna ontvouwt is wonderbaarlijk. Ik ga door allerlei lagen heen, waarbij ik dingen zie en voel. Ik doe het zelf, maar kan het niet zonder de geduldige en veilige leiding van Karen. Alles mag er zijn, gezien en benoemd worden. Door het werken met Karen heb ik zóveel over (en van!) mezelf geleerd en kom ik steeds meer in mijn kracht. Iedere sessie is anders en steeds is er groei. Bedankt.

José

Ouder-kind begeleiding

Als ik Karen met een paar woorden moet beschrijven is dat WARM, ENERGIEK, KUNDIG en POSITIEF. Ze heeft op een hele simpele en beeldende manier uitgelegd wat volgens haar de kern is van het knelpunt bij ons thuis. Door dit te benoemen en te visualiseren konden we ons richten op een oplossing. Het visualiseren heeft mijn zoon heel bewust gemaakt van zijn gedrag. Hij kan nu beter aangeven wat hij nodig heeft. Door niet alleen met het kind aan de slag te gaan maar ook de ouders (en broer en zus) er actief bij te betrekken wordt duidelijk dat het een team-effort is. Ik, als ouder, heb geleerd om anders te reageren. Ik geef duidelijker mijn grenzen aan en geef meer ruimte als mijn zoon dat nodig heeft. Karen, bedankt voor je hulp.

Esther

Verslag van een organisatieopstelling voor een zorginstelling

Bedankt Karen voor het begeleiden bij onze vragen over de plek waar we werken en waar enkelen zijn vertrokken. Via deze organisatieopstelling werd systemisch inzichtelijk gemaakt wat de dragende kracht is van onze werkplek en waarom de verschuiving plaatsvond en waar.

We ervaarden na een prachtige start disharmonie op onze werkplek met als gevolg dat veel (gevoelige) mensen een andere baan zoeken/zochten. Ook leek er een duidelijk omslagpunt te zijn waarop de verandering ineens ontstond. Wij vroegen ons af waarom? Het werd duidelijk door ons een beweging te laten maken vanuit onze eerst gekozen plek. Hierna werden snel dingen (pijnlijk) duidelijk en verdiepten de inzichten.

Het was zowel een gezamenlijke, als individuele weg. Voor iedereen was het in zekere zin een andere ervaring, omdat we in verschillende posities en functies stonden. Je stelde ons duidelijke vragen waardoor er heel veel inzicht kwam. De intuïtief aangepaste bewegingen gaven nog meer duidelijkheid m.b.t. onze vraag. Fijn dat je het openliet en niet ging invullen .. dan blijft de flow meer inzichten aansturen. In onze beleving kan ‘het systeem’, de werkomgeving er alleen maar wel bij varen en daarnaast kunnen wij onze persoonlijke keuzes en onze ervaringen meer grond geven. De keuzes zullen afhankelijk zijn van ieders eigen verhaal en is dus voor iedereen anders. Dank voor deze ruimte en voor de interessante, verhelderende opstelling.

Groep (oud)collega’s van een zorginstelling

Individueel sessie traject

Dankzij de coaching door Karen kwam er veel helderheid in mijn situatie, zowel over mijn verleden als mijn heden. Ze voelde mij haarfijn aan en gaf werkbare tips die ik nog regelmatig gebruik, soms zelfs dagelijks, omdat ze zo waardevol zijn. Ik kan haar van harte aanbevelen. Ze is sprankelend, liefdevol en warm en neemt je vol enthousiasme mee op je reis. Nogmaals dank, Josine

Josine

Organisatieopstelling

Als zelfstandig teamcoach wilde ik meer weten over het werken met organisatieopstellingen en de manier waarop Karen dat doet. Nadat zij mij met veel enthousiasme en passie had verteld over haar werk nodigde ze mij uit haar manier van werken zelf te ervaren. Aan de hand van een eigen vraag heeft ze me stap voor stap laten zien en laten ervaren wat het werken met organisatieopstellingen betekent en oplevert.

De uitkomst was dat ik een belangrijke stap heb gezet in de aanvaarding van mijn ontslag en het nemen van afscheid van collega’s. Ik was onder de indruk van de integere en uitnodigende manier waarop Karen haar vragen stelde en mij uitnodigde mijn gedachten en gevoelens te verwoorden. Zij wisselde dit af met een speelse en creatieve manier van werken. Dit gecombineerd met haar enthousiaste uitstraling zorgde ervoor dat het niet te zwaar werd en het zelfs leuk was zo bezig te zijn. Ik liet me uitdagen naar mijn eigen aandeel en verantwoordelijkheid te kijken waardoor ik het gevoel heb teruggekregen zelf weer aan zet te zijn. Heel fijn! Dank je Karen!

Diana

Leerkrachtbegeleiding

Soms is het fijn om geholpen te worden. Geholpen door een luisterend oor, met begrip, herkenning en erkenning. Geholpen door uitleg over wat er nou eigenlijk met je gebeurd als je allerlei emoties voelt. Laatst had ik hulp nodig om voorvallen en gevoelens in het juiste perspectief te zien. Ik raakte met Karen in gesprek. Met veel geduld gaf ze mij precies de inzichten die ik nodig had om verder te kunnen. Dank je wel lieve Karen dat je me weer op de positieve weg heb gekregen. Ik voel me een stuk dichter bij wie ik wil zijn. Een doorgaand proces, een mooie ervaring. 

Anne

Elke verandering vraagt aandacht en actie. Ben jij bereidt om in actie te komen? Kies jij voor leven vanuit jouw unieke kracht, vanuit jouw drive met jouw talenten?
Zet de eerste stap en laat een bericht achter op het contactformulier voor een afspraak, want jouw toekomst begint nu.

Je hoeft het niet alleen te doen, wel zelf

Kies bewust, vergroot je levenslust

Op weg naar Zelfbewust Leiderschap 

Energiek, ontspannen en vol vertrouwen de regie over jezelf.
Wil jij dat ook?

Download mijn praktische e-book 'Kies bewust, vergroot je levenslust'. Daarin vind je de eerste 7 stappen naar Zelfbewust Leiderschap.